Loading...
Buscar

Donació de teixits

Donació de teixits

A Catalunya es fan uns 5.000 trasplantaments de teixits cada any. Els teixits són estructures formades per un conjunt de cèl·lules semblants que tenen una funció concreta. Per exemple, les còrnies.

L’Hospital de Calella està autoritzat per l’Organització Catalana de Trasplantaments (OCATT) per realitzar extraccions de teixit ocular (còrnies). D’aquesta manera es facilita la donació de còrnies als pacients que morin en aquest centre hospitalari.

Qui pot ser donant?

Inicialment tothom pot ser donant de còrnies des dels 2 als 85 anys. És important que si esteu interessats a ser donants de teixits, n’informeu en vida a la família o amics més propers perquè ells seran els primers a qui el coordinador de trasplantaments, l’encarregat de fer possible les donacions als centres hospitalaris, consultarà la possibilitat de fer la donació després de la defunció.

Què s’ha de fer per ser donant?

Per ser donant cal adreçar-se a la Unitat d’Atenció al Ciutadà que hi ha als diferents centres de la Corporació on es facilitarà tota la informació corresponent.

També es pot contactar amb

  • Organització Catalana de Trasplantaments (OCATT)
    Telèfon: 93 339 83 03
    Correu electrònic: ocatt@catsalut.cat
  • Banc de Sang i Teixits
    Telèfon: 93 557 35 00
    correu electrònic: bst@bst.cat
Accesibilidad
X