Loading...
Buscar

NOTÍCIES

La Covid-19 va obligar, fa gairebé tres mesos, a restringir les visites de familiars als centres sociosanitaris per evitar contagis entre els seus pacients i residents, considerades persones de risc.

Durant tot aquest temps han pogut mantenir el contacte amb els seus familiars gràcies a la tecnologia, realitzant trucades i videotrucades periòdicament amb l’ajuda dels professionals dels centres.

Ara, amb el pla de desescalada ja en marxa, tant el centre sociosanitari de Blanes com el de Calella han començat a obrir les portes a les visites de familiars.

Per tal d’evitar al màxim el risc de contagi, aquestes visites es realitzen sota unes estrictes mesures de seguretat. De moment només es permet la visita d’un familiar per pacient a la setmana i amb una durada màxima de 30 minuts. A més, s’ha habilitat un espai per a aquestes visites a la planta baixa o a l’exterior, lluny de les habitacions dels residents, i no es permet transitar pel centre fora de la zona habilitada.

Els familiars han de portar mascareta en tot moment, rentar-se bé les mans abans d’entrar al centre, abans d’entrar a l’espai de visites i en sortir del centre, i mantenir sempre la distància de seguretat de dos metres.

Tampoc està permès el contacte físic amb els pacients i residents, donar o prendre menjar o begudes, o intercanviar qualsevol objecte. Els paquets que es portin per als residents s’hauran de deixar a la recepció del centre.

Abans de la visita es rep al grup de familiars a l’entrada, on se’ls fan unes preguntes de cribratge sanitari, se’ls hi pren la temperatura corporal i es realitza una breu explicació de les normes d’accés, higiene i distanciament durant la visita i la importància de respectar-les per tal de protegir la salut dels residents i evitar contagis.

Tot i aquestes estrictes mesures de seguretat i la manca de contacte físic, aquestes primeres visites han estat molt ben rebudes tant per a familiars com per als residents després de gairebé tres mesos veient-se només a través d’una pantalla.

Accesibilidad
X