Loading...
Buscar

Es recupera la presencialitat en les visites del control de l’embaràs amb les llevadores

  • La pandèmia va obligar a realitzar aquesta consulta a distància: virtualment o per telèfon
  • Es mantindran les trucades per informar de resultats de proves i es podran continuar fent les visites en línia si les dones ho requereixen

Donada la davallada de casos positius de coronavirus i el bon ritme de la vacunació contra la Covid-19, es recupera, a partir d’aquest dijous 1 de juliol, la presencialitat en les visites de control de l’embaràs que realitzen les llevadores. Des de principis del 2020, i a causa de la pandèmia, aquestes visites, que es porten a terme des de l’atenció primària en els diferents ASSIR (servei d’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva), es van haver de realitzar a distància i van passar a ser virtuals o bé telefòniques.

En aquestes visites de control amb les llevadores, les dones podran venir amb un acompanyant i hauran de seguir en tot moment les mesures d’higiene bàsiques: portar mascareta dins dels centres, rentar-se les mans sovint amb gel hidroalcohòlic que hi ha distribuït pels diferents CAP i mantenir la distància pertinent entre persones.

Encara que es recuperi la presencialitat, es mantindran les trucades telefòniques per continuar informant de resultats de proves com poden ser analítiques i evitar així desplaçaments molt curts als centres i també es continuarà oferint l’opció digital en aquells casos que la dona per disponibilitat prefereixi fer la consulta de forma virtual. El que continuarà fent-se en línia són els cursos de preparació al naixement i els de postpart.

Des de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva es gestionen els diferents ASSIR del territori de l’Alt Maresme i la Selva Marítima. El servei d’atenció sexual i reproductiva es porta a terme des del CAP Canet (per a les dones de Sant Pol, Sant Iscle de Vallalta, Sant Cebrià de Vallalta i Canet de Mar), CAP Calella, CAP Pineda (per a les dones de Santa Susanna i Pineda de Mar), CAP de Tordera (per a les dones de Tordera i Fogars de la Selva), CAP de Malgrat de Mar, CAP de Palafolls, CAP de Blanes, CAP Dr. A. Cabañas (Lloret centre) i CAP Tossa de Mar.

Descarrega el material

Accesibilidad
X