Arriba el Nadal i de vegades els infants amb al·lèrgies alimentàries no poden menjar els clàssics àpats d’aquestes festes. Per això, us facilitem algunes idees saludables perquè tota la família pugueu gaudir del menjar sense renunciar a res i adaptar les receptes tradicionals a les necessitats de cadascú.
Hi ha diferents pàgines web on podeu trobar bones idees per adaptar els menús nadalencs. Per exemple, podeu aprendre a fer aperitius saludables, canelons sense gluten, llet ni ous, pastís de poma sense ou i tampoc llet i torrons i polvorons casolans si hi ha persones amb al·lèrgia a l’ou, la llet o als fruits secs. A continuació us deixem alguns enllaços que considerem d’interès:
- Fundació Alicia: http://www.alicia.cat/ca/ Podeu consultar receptes de cuina adaptades a les diferents al·lèrgies i també malalties cròniques i metabòliques.
- Immunitas Vera: https://immunitasvera.org/ Aquí disposeu d’informació sobre els aliments que cal evitar depenent del tipus d’al·lèrgia de l’infant .
- Aperitius saludables: https://faros.hsjdbcn.org/ca/recomendacion/aquest-nadal-no-tempatxis-receptes-doriginals-aperitius-molt-lleugers
- Canelons sense gluten, llet ni ous: http://acsa.gencat.cat/web/.content/40_Eines_i_recursos/Receptes/Allergies_i_intolerancies/canelons-de-rostit.pdf
- Pastís de poma sense ou i llet: https://csmspediatria.wordpress.com/2015/08/24/pastis-de-poma-sense-ou-i-sense-llet/
- Torrons i polvorons per fer a casa si hi ha persones amb al·lèrgies a l’ou, la llet o els fruits secs. https://csmspediatria.wordpress.com/2016/12/12/receptes-de-torrons-i-polvorons-per-fer-a-casa-si-hi-ha-persones-amb-al%C2%B7lergies-a-lou-la-llet-o-els-fruits-secs/