Loading...
Buscar

La Unitat de Patologia Mamària ofereix a les dones amb càncer de pit un espai d’assessorament sexològic a l’Hospital de Calella

  • L’objectiu és abordar de forma personalitzada les disfuncions sexuals que les dones puguin tenir a conseqüència del procés oncològic i oferir-los consells per millorar la seva activitat sexual
  • És un espai d’uns 25 minuts de durada, s’hi acudeix amb cita prèvia i el dirigeix una ginecòloga

Des d’aquest mes d’abril a l’Hospital Sant Jaume de Calella s’ha engegat una nova iniciativa per a les dones que tenen o han patit un càncer de pit. Des de la Unitat de Patologia Mamària s’ha posat en marxa un espai d’assessorament sexològic per a les pacients amb aquesta malaltia, tant de l’Alt Maresme com de la Selva Marítima. L’objectiu és abordar de forma personalitzada i molt dirigida les disfuncions sexuals que poden patir les dones a conseqüència del procés oncològic i oferir-los consells concrets per millorar la seva activitat sexual. Una iniciativa complementària, que en cap cas substitueix el tractament mèdic que puguin requerir.

Segons diversos estudis, gairebé la majoria de les dones que passen per un procés de càncer de mama presenten disfuncions en l’àmbit sexual. Els problemes més comuns són la disminució del desig sexual o la dificultat o la impossibilitat de mantenir una relació coital satisfactòria, sigui per dolor o bé per una contracció involuntària de la musculatura vaginal. Precisament alguns dels factors que influeixen en aquestes disfuncions són els relacionats amb els tractaments oncològics, així com el deteriorament físic i mental, problemes d’imatge corporal, els trastorns de l’estat d’ànim com l’ansietat o la depressió o la falta de plaer a causa de la malaltia.

La iniciativa de crear un espai per atendre les inquietuds que les dones amb càncer de pit poden tenir sobre la seva sexualitat sorgeix arran de la impossibilitat de tractar aquests aspectes durant les consultes ordinàries que tenen programades amb els especialistes, generalment per la limitació de temps. Per això, les pacients que ho vulguin ja poden recórrer a aquesta consulta que té una durada d’uns 25 minuts, s’hi acudeix amb cita prèvia i la dirigeix la Dra. Maria Álvarez, del servei de Ginecologia i Obstetrícia de l’Hospital de Calella, màster en salut sexual i forma part de la Unitat de Patologia Mamària.

La Dra. Álvarez explica que “les dones comencen a preguntar per les dificultats sexuals amb les quals es troben i tenen inquietud per resoldre-les després d’un any d’haver iniciat el tractament oncològic, i és que a l’inici, quan reben un diagnòstic de càncer de pit, l’impacte emocional és tan gran que la sexualitat passa a un segon pla i deixa de ser una prioritat”. Aquest espai està molt enfocat a atendre les pacients que ho requereixin, però no es descarta que les dones puguin venir acompanyades de les seves parelles, si així ho desitgen.

Descarrega el material

    • NOTA DE PREMSA
    • IMATGE La Dra. Álvarez en una de les consultes de l’Hospital de Calella amb una pacient
    • TALL DE VEU – Dra. Maria Álvarez del servei de Ginecologia i Obstetrícia de l’Hospital Sant Jaume de Calella
Accesibilidad
X