Loading...
Buscar

L’ABS Malgrat de Mar obté l’acreditació docent per formar especialistes en Medicina de Família i Comunitària

  • És la primera àrea bàsica de salut gestionada per la Corporació acreditada per impartir formació de postgrau
  • A partir del curs vinent l’ABS de Malgrat de Mar, formada pel CAP Malgrat i el dispensari de Palafolls, comptarà amb una plaça de resident de medicina

L’àrea bàsica de salut (ABS) Malgrat de Mar, formada pel CAP de Malgrat i el dispensari de Palafolls, ha rebut l’acreditació per formar, en els pròxims anys, residents de medicina en l’especialitat d’Atenció Familiar i Comunitària de la unitat docent Girona-ICS, i esdevé d’aquesta manera la primera ABS gestionada per la Corporació acreditada per impartir aquesta formació de postgrau.

El pròxim curs l’ABS Malgrat de Mar comptarà amb una plaça de resident per portar a terme el programa de formació de l’especialitat en medicina de Família i Comunitària que té una durada de 4 anys. Una part del període de formació es fa en l’àmbit de l’atenció primària, en aquest cas l’estada es farà tant al CAP Malgrat com al dispensari de Palafolls, i l’altra part a les àrees especialitzades i de les urgències dels hospitals de la Regió Sanitària de Girona, en aquest cas, el Sant Jaume de Calella.

“Aquesta és una fita molt important tant pel CAP de Malgrat com també pel conjunt de la Corporació perquè formarem per primera vegada professionals de Medicina de Família i Comunitària en un dels nostres centres de primària. Un repte que representa un aprenentatge no només pels residents que rebrem en els pròxims anys sinó també per a tots nosaltres. Aquest ha estat un reconeixement a la feina feta fins ara i és una gran satisfacció”, assegura la Dra. Rebeca Segura, tutora docent del CAP de Malgrat.

Fins ara, en l’àmbit de l’atenció primària, la Corporació col·labora amb els Equips d’Atenció Primària (EAP) de Canet de Mar i Blanes, gestionats per l’ICS, com a centre associat docent. De manera que els residents de medicina familiar i comunitària que fan la seva estada en aquests centres continuen la formació especialitzada als hospitals de Calella i Blanes, centres adscrits a la Unitat Docent Multiprofessional d’Atenció Familiar i Comunitària Girona-ICS.

L’ABS Malgrat de Mar, que dona cobertura a unes 27.000 persones, és gestionada per la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, una entitat pública, participada pel Servei Català de la Salut, els ajuntaments de Calella i Lloret de Mar i la Fundació Hospital-Asil Sant Jaume de Blanes.

Descarrega el material

Accesibilidad
X