Loading...
Buscar

El CAP Calella i l’Ajuntament impulsen un pla per conscienciar i controlar més els aïllaments per COVID-19

El Centre d’Atenció Primària (CAP) de Calella continuarà fent el seguiment telefònic a les persones positives i els seus contactes, i conjuntament amb els tècnics municipals es vetllarà pel compliment de les mesures sanitàries

A la regió sanitària de Girona, els casos confirmats de Covid-19 des de l’inici de la pandèmia són 19.473. Des de llavors, han mort 893 persones. en aquest territori. El risc de rebrot se situa en el barem del 657 (superior a la mitjana de Catalunya que és de 566,92). La velocitat de contagi és de 1,57 i ara mateix hi ha 168 persones ingressades, 33 de les quals a l’UCI.

Les autoritats sanitàries demanen a la població extremar les mesures de seguretat (mascareta, distància social i neteja) però també el compliment de les quarantenes. El període de quarantena és essencial per evitar la transmissió de la malaltia. Per això, l’Ajuntament i el CAP Calella han engegat un pla de coordinació per establir un major control i una més gran conscienciació a la ciutadania de la importància de seguir estrictament amb el protocol d’aïllament domiciliari d’aquelles persones que hagin donat positiu i dels seus contactes.

D’acord amb un conveni de col·laboració subscrit pels ajuntaments i el Departament de Salut, els ens municipals poden realitzar tasques de suport en situacions com les actuals, i disposar de la informació necessària per poder fer la seva feina. D’aquesta manera, l’Ajuntament col·laborarà amb el CAP en la difusió de les recomanacions i mesures sanitàries que en cada moment calgui adoptar, en el seguiment dels aïllaments i de les quarantenes dels afectats per la COVID, i –si s’escau—en la denúncia dels infractors.

Tècnics municipals donaran suport al control telefònic del grau de compliment dels aïllaments i de les quarantenes dels afectats per la malaltia. L’objectiu és conscienciar els calellencs que cal complir estricament aquestes mesures, però també controlar el seu compliment. Participaran en aquesta acció coordinada tècnics municipals de diversos departament sota la coordinació del regidor de Salut i Política Social, Ramon Llamazares. Agents Cívics s’encarregaran de fer pedagogia de la importància de ser responsables i solidaris, i no posar en perill la salut dels nostres familiars, companys i veïns. Això vol dir, portar la mascareta obligatòria, guardar la distància social, netejar-se les mans i confinar-se, quan sigui necessari. També hi participarà la Policia de Calella que s’encarregarà –si s’escau—de comprovar al domicili el compliment de l’aïllament o de la quarantena i de denunciar, arribat el cas, als que l’incompleixin posant en risc la salut dels seus conciutadans.

L’Ajuntament de Calella anima a la ciutadania a seguir complint amb les normatives per poder frenar la transmissió de la COVID-19. Les mesures per fer un bon aïllament es poden trobar també a les xarxes socials municipals i de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva i en forma de cartell als punts d’informació i cartelleria de la ciutat.

 

Descarrega el material

Accesibilidad
X