Loading...
Buscar

L’àrea bàsica de Malgrat-Palafolls escull persones conegudes dels dos municipis per incentivar la població de risc a vacunar-se de la grip

  • La campanya de vacunació va dirigida sobretot a les persones a partir dels 60 anys i les que tenen malalties cròniques

Aquest dimecres es dona el tret de sortida a la campanya de vacunació de la grip a l’àrea bàsica de salut (ABS) Malgrat-Palafolls. En aquesta ocasió, des de l’ABS s’ha engegat una iniciativa per incentivar la població de risc a posar-se la vacuna. S’han escollit un total de vuit cares conegudes dels municipis de Malgrat i Palafolls amb l’objectiu que facin d’ham i arrosseguin tots aquells ciutadans que, o bé per edat o bé per patir alguna patologia crònica, s’haurien de vacunar per tal de protegir-se a ells i també als del seu voltant.

Totes les persones que s’han escollit se’ls ha administrat la vacuna i la seva imatge és la protagonista dels cartells promocionals de la campanya d’enguany, que estaran penjats en diferents punts dels municipis de Palafolls i de Malgrat.

De Palafolls s’han escollit: Pilar Agell, voluntària i cosidora; Maria Fontecha, cosidora; Santi Torner, metge del CAP de Palafolls; i Francesc Tresserras, del Cafè de Palafolls, i de Malgrat s’han triat: Salvador Gras, rector de la parròquia de Malgrat, Palafolls i Sant Genís de Palafolls; Josep Boronat, tresorer de l’associació de jubilats; Maria Teresa Gibert Corominas, qui ha regentat durant 47 anys la botiga Maite d’articles de pell; i Conxita Campoy Martí, exalcaldessa del municipi.

“Hem escollit persones amb certa popularitat dels dos municipis perquè ens ajudin a fer de ganxo. Hem pensat que el fet de ser gent coneguda, i que a més la majoria està dins de la població considerada de risc, ens pot ajudar molt a arribar i a convèncer aquella part de la població que és prioritari que rebi la vacuna. Creiem que amb aquesta iniciativa potser qui no havia vingut mai, s’anima”, explica la Dra. Ester Tarradas, directora de l’ABS Malgrat-Palafolls.

“És molt important que la població de risc prengui consciència que aquest any és doblement important posar-se la vacuna”, subratlla la Dra. Tarradas. En aquesta ocasió la població considerada de risc s’hauria de vacunar per evitar la transmissió de les malalties respiratòries comunes i facilitar, alhora, la lluita contra la Covid-19. En aquest sentit, la vacuna està especialment indicada per a:

  • Persones de 60 anys o més
  • Persones amb malalties cròniques
  • Dones embarassades i que han acabat de parir
  • Persones de centres per a la gent gran o altres institucions tancades
  • Persones amb obesitat mòrbida
  • Persones que en cuiden d’altres que pertanyen a qualsevol dels col·lectius esmentats o que hi estan en contacte
  • Professionals de la salut, sociosanitaris i docents
  • Infants d’entre 6 mesos i 2 anys amb antecedents de prematuritat (nascuts abans de les 32 setmanes de gestació)

A Palafolls la campanya s’inicia aquest dimecres al Casal d’Avis del centre de 16 h a 19.30 h a Malgrat es va farà divendres a l’Escola d’Adults de 9.30 h a 12 h i de 17 h a 20 h.

 

Descàrrega de material:

Accesibilidad
X