Loading...
Buscar

Les ABS de la Corporació inicien la vacunació del virus del papil·loma humà a infants que cursen 6è de primària

  • L’Escola Immaculada Concepció de Lloret de Mar ha estat el primer centre de Lloret on s’han vacunat els infants i en els pròxims dies s’incorporaran la resta d’escoles del territori
  • L’Agència de Salut Pública va anunciar al maig la inclusió d’aquesta vacuna al calendari de vacunacions sistematitzat també per a nens

Les àrees bàsiques de salut (ABS) de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva (Lloret – Tossa, Malgrat – Palafolls i Calella), han iniciat aquest dilluns 3 d’octubre la vacunació del virus del papil·loma humà a infants que cursen 6è de primària.

L’Escola Immaculada Concepció de Lloret de Mar ha estat el primer centre on s’ha vacunat l’alumnat del VPH. La vacunació l’han portat a terme professionals d’infermeria de l’ABS Lloret – Tossa.

Amb l’inici del curs escolar, els diferents centres d’atenció primària de la Corporació s’estan coordinant amb les escoles del territori per acordar una data per desplaçar-se al centre i administrar les vacunes que corresponguin segons el calendari de vacunacions sistematitzat, entre les quals s’inclou la vacuna del virus del papil·loma humà.

Durant tota aquesta setmana es vacunarà en altres centres de Lloret de Mar i posteriorment s’aniran afegint centres d’altres poblacions del territori: Malgrat de Mar (19 d’octubre), Palafolls (25 d’octubre), Tossa de Mar (26 d’octubre) i Calella (15 de novembre).

El vaccí consta de dues dosis i la segona s’administrarà 6 mesos després de la primera, de tal manera que l’equip d’infermeria dels centres d’atenció primària es desplaçaran novament als centres educatius per completar la pauta de vacunació de l’alumnat. El dia de la vacunació els infants han de portar el llibre de vacunes perquè els professionals sanitaris les hi puguin registrar, prèvia autorització dels pares i mares.

L’Agència de Salut Pública de Catalunya i el Departament de Salut van anunciar el passat mes de maig la inclusió d’aquesta vacuna al calendari de vacunacions sistematitzat també per a nens, garantint l’equitat de gènere i la protecció davant la infecció de VPH.

La vacunació en noies de 6è de primària va començar a implementar-se el curs 2008-09 i va provocar la disminució de més del 60% de la incidència de les berrugues anogenitals en noies d’entre 16 i 19 anys, una dècada després.

 

Accesibilidad
X