Loading...
Buscar

Les tres àrees bàsiques de salut de la Corporació han administrat un 34% més de vacunes antigripals respecte a l’any 2019

  • Els ciutadans que encara no s’hagin vacunat i ho vulguin fer tenen temps fins a finals de desembre i per això han de trucar al seu CAP i se’ls hi programarà una cita

Enguany, des de les tres àrees bàsiques de salut (ABS) de la Corporació, Calella, Malgrat-Palafolls i Lloret-Tossa, s’ha administrat la vacuna de la grip en equipaments municipals cedits pels diferents ajuntaments, d’aquesta manera, s’ha pogut garantir, en el context actual de pandèmia, la màxima seguretat per als grups de risc, que són els col·lectius que poden contraure més fàcilment malalties respiratòries.

La campanya va començar el 15 d’octubre i s’han administrat vacunes fora dels centres de primària fins a finals de novembre, i en alguna ABS, com ha estat el cas de Lloret-Tossa, fins a la primera setmana de desembre. A partir d’ara les persones que encara no s’hagin vacunat i ho vulguin fer hauran de demanar hora al seu CAP perquè se’ls hi administri. En aquest sentit, a les ABS de Calella i de Malgrat-Palafolls la vacuna s’administrarà fins al 31 de desembre i a l’ABS de Lloret-Tossa serà fins al 22 de desembre.

La vacunació en xifres per ABS
La vacunació antigripal que s’ha administrat fora dels centres de primària ha estat d’un total de 12.238 dosis tenint en compte les tres ABS de la Corporació, un 34,6% més respecte a l’any 2019 quan se’n van posar 9.090. Aquestes xifres, tanmateix, podrien variar lleugerament a finals de desembre, quan es donarà per tancada la campanya.

La població de Lloret s’ha vacunat a El Puntet des del 15 d’octubre al 7 de desembre i la de Tossa a la Casa del Mar des del 15 d’octubre al 4 de desembre. Durant aquest període, els professionals sanitaris de primària han administrat la vacuna a un total de 5.391 persones que pertanyen a població de risc (majors 65 anys, embarassades, persones amb patologies cròniques, entre altres), un 63% més respecte a l’any 2019.

En el cas de l’ABS Calella, la vacuna antigripal s’ha administrat al Casal de l’Amistat entre el 20 d’octubre i el 27 de novembre. En aquest període, s’han posat 2.608 dosis a col·lectius de risc, xifra que representa un 18,5% més respecte a l’any 2019, quan ho van fer 2.200 persones.

I en el cas de l’àrea bàsica de Malgrat-Palafolls la vacunació antigripal es va posar en dies puntuals, des del 21 d’octubre i fins al 18 de novembre, a diferents equipaments municipals. En aquest sentit, la xifra de vacunació d’enguany s’ha situat en les 4.239 persones, xifra que representa un 18,2% més respecte a l’any anterior, quan es van vacunar 3.586 persones considerades de risc.

Total vacunes administrades a població de risc 2019 Total vacunes administrades a població de risc 2020
ABS Lloret-Tossa 3.304 5.391
ABS Calella 2.200 2.608
ABS Malgrat-Palafolls 3.586 4.239
TOTALS 9.090 12.238

La importància de la vacunació d’enguany
“Enguany ha estat doblement important vacunar-se de la grip perquè tant la grip estacional com la Covid-19 són malalties respiratòries i si s’agafen les dues, pot empitjorar el pronòstic del pacient. Els resultats han estat molt positius, els equips de primària han fet una gran feina per arribar al màxim de gent possible i la població, sobretot la de risc, també ha pres consciència de la importància que tenia aquest any posar-se la vacuna”, admet la Dra. Imma Morató, directora d’Atenció Primària de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva.

Descarrega el material

Accesibilidad
X