Loading...
Buscar

L’Hospital de Blanes incorpora un nou TAC amb tecnologia d’última generació que representa un salt qualitatiu important pel centre

  • El centre no disposava de cap equip de TAC i significa un pas endavant molt rellevant tant per als professionals com per a la ciutadania
  • La incorporació d’aquest equip ha requerit una obra d’adequació d’espais i la inversió final ha estat de gairebé mig milió d’euros
  • El nou TAC permet millorar la capacitat diagnòstica i de resolució del centre, augmentar el nombre de proves i reduir els temps d’espera

L’Hospital de Blanes, gestionat per la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, ha incorporat un nou Tomògraf Axial Computada (TAC). L’equip compta amb tecnologia d’última generació i representa un salt qualitatiu molt important tant per als professionals com per a la ciutadania. Fins ara, el centre no disposava d’aquest equipament i la seva adquisició permetrà millorar la capacitat diagnòstica i de resolució de l’hospital així com l’accessibilitat de la població per a la realització d’aquest tipus de prova diagnòstica.

El nou TAC, model Revolution Maxima de G.E., incorpora eines d’intel·ligència artificial, que permeten obtenir imatges d’alta qualitat i també reduir la dosi de radiació que rep el pacient gràcies al posicionament automàtic que fa la màquina. De fet, una mala col·locació pot provocar un augment de la dosi de radiació, s’estima que pot arribar fins al 38%, segons els estudis.

Fins ara els ciutadans que requerien aquesta prova diagnòstica s’havien de desplaçar a l’Hospital Comarcal Sant Jaume de Calella, també gestionat per la Corporació, ja que era el centre on es disposava d’aquest equipament. Ara, amb la incorporació a l’Hospital de Blanes es podran fer més proves. Això permetrà reduir els temps d’espera dels pacients i millorar l’accessibilitat de la població perquè se’ls podrà oferir un servei de major qualitat i proximitat.

La cap de servei de Diagnòstic per la Imatge de la Corporació, Dra. Ann Vallès, es remarca “la importància que representa per als professionals i la ciutadania que cada hospital, el de Blanes i el de Calella, disposin de TAC”. Així mateix, també destaca el fet que “amb aquest equip reduïm considerablement la dosi de radicació que reben els pacients gràcies a l’avenç tecnològic que incorpora aquest TAC”.

El cost del nou TAC ha estat de 411.705 euros, import finançat íntegrament amb fons europeus a través del Pla d’Inversió en Equips d’Alta Tecnologia (Pla INVEAT) del Ministeri de Sanitat. També ha estat necessari portar a terme una obra d’adequació d’espais per poder incorporar l’equip al servei de Diagnòstic per la Imatge. La inversió total, comptant el TAC i la reforma, ha estat de prop de mig milió d’euros, concretament, 488.327 euros.

La Dra. Ann Vallès, també agraeix “l’esforç dels professionals tant del servei de Diagnòstic per la Imatge com tots els altres departaments de la Corporació que han estat implicats en aquest procés i que han fet possible la incorporació d’aquest equip”. El TAC de l’Hospital de Blanes s’ha posat en funcionament aquest mes de juliol.

MATERIAL PER DESCARREGAR:

 

Accesibilidad
X