Loading...
Buscar

L’Hospital de Calella incorpora un equip de ressonància magnètica d’última generació que permet un salt tecnològic important

  • El centre no comptava amb aquest equipament, fet que representa un pas endavant molt rellevant tant per als professionals com per a la ciutadania
  • La incorporació de l’equip ha requerit una obra d’adequació d’espais i la inversió final supera els 1,3 milions d’euros
  • La nova ressonància permet millorar la capacitat diagnòstica i de resolució del centre, augmentar el nombre de proves i reduir els temps d’espera

L’Hospital Comarcal Sant Jaume de Calella, gestionat per la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, ha incorporat una ressonància magnètica (RM) d’última generació i és el tercer equip que s’instal·la a Catalunya amb aquestes característiques tècniques innovadores. Fins ara el centre no disposava de cap equip de RM, fet que representa un salt qualitatiu molt important tecnològicament.

La nova ressonància magnètica, model Signa Voyager Air Edition 1.5T, incorpora eines d’intel·ligència artificial, fet que permet millorar la precisió diagnòstica i obtenir imatges d’alta qualitat. La seva incorporació significa un gran pas endavant perquè permetrà millorar la capacitat diagnòstica i de resolució del centre i també l’accessibilitat de la població.

Fins ara els ciutadans que requerien aquesta prova s’havien de desplaçar a l’Hospital Comarcal de la Selva a Blanes, també gestionat per la Corporació, ja que era el centre on es disposava d’equip de RM. Ara, amb la incorporació a l’Hospital de Calella es podran fer més proves, fet que permetrà reduir els temps d’espera dels pacients, així com oferir-los un servei de major qualitat i proximitat.

La cap de servei de Diagnòstic per la Imatge de la Corporació, Dra. Ann Vallès, sosté que “la nova ressonància magnètica amb la qual hem equipat el centre utilitza una tecnologia innovadora que permet obtenir imatges de més qualitat i precisió i de manera més ràpida, tot plegat millora l’experiència dels pacients”.

El cost de la nova ressonància magnètica ha estat de 891.680 euros, import finançat íntegrament amb fons europeus a través del Pla d’Inversió en Equips d’Alta Tecnologia (Pla INVEAT) del Ministeri de Sanitat. També ha estat necessari portar a terme una obra d’adequació d’espais per incorporar la RM al servei de Diagnòstic per la Imatge, part d’aquests treballs han estat subvencionats pel CatSalut. La inversió total, comptant l’equip de ressonància i la reforma, és superior als 1,3 milions d’euros.

La Dra. Ann Vallès, també agraeix “l’esforç dels professionals tant del servei de Diagnòstic per la Imatge com d’altres departaments de la Corporació que han estat implicats en aquest procés i que han fet possible la incorporació d’aquest equip”. La Ressonància Magnètica de l’Hospital de Calella s’ha posat en funcionament a principis d’aquest mes de juny.

MATERIAL PER DESCARREGAR:

 

Accesibilidad
X