Loading...
Buscar

L’Hospital de Calella renova el TAC amb un equip més modern que incorpora eines d’intel·ligència artificial

  • El nou TAC, de més alt rendiment i més eficient, permet obtenir imatges d’alta qualitat amb menor dosi de radiació al pacient
  • L’equip permetrà també la realització de tècniques avançades, com ara, estudis cardíacs, cerebrals, i tot tipus d’estudis angiogràfics
  • L’aparell ha estat el tercer i últim equip finançat pel Pla INVEAT que ha adquirit la Corporació, juntament amb la ressonància magnètica a Calella i el TAC a Blanes

L’Hospital de Calella, gestionat per la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, ha renovat l’equip de Tomògraf Axial Computaritzat (TAC) i ha incorporat, aquest mes de setembre, un equip d’alt rendiment amb tecnologia d’última generació, fet que representa un pas endavant per millorar la capacitat diagnòstica i de resolució del centre.

El nou TAC, model Revolution Maxima de G.E., incorpora eines d’intel·ligència artificial,  que permeten obtenir imatges d’alta qualitat amb menor dosi de radiació al pacient gràcies a un software específic i al posicionament automàtic de l’equip. Així mateix, amb aquest nou aparell també es podran realitzar tècniques avançades com els estudis cardíacs, el triple screening per dolors toràcics, cerebrals i estudis del sistema vascular.

La cap de servei de Diagnòstic per la Imatge de la Corporació, Dra. Ann Vallès, explica que “la renovació dels equips és molt important per oferir un millor servei a la població, i en aquest cas el fet d’incorporar tecnologia d’última generació representa un salt endavant gràcies a les prestacions que s’ofereixen, ja que permetrà fer estudis que fins ara l’equip del qual disposàvem no permetia”.

El cost del nou TAC ha estat de 411.705 euros, import finançat íntegrament amb fons europeus a través del Pla d’Inversió en Equips d’Alta Tecnologia (Pla INVEAT) del Ministeri de Sanitat. Aquest ha estat el tercer i últim equip adquirit per la Corporació, després d’haver estrenat anteriorment la Ressonància Magnètica a l’Hospital de Calella i el TAC a l’Hospital de Blanes.

La Dra. Ann Vallès, també agraeix “l’esforç dels professionals tant del servei de Diagnòstic per la Imatge com la de tots els altres departaments de la Corporació i externs que han estat implicats en aquest procés i que han fet possible la incorporació dels tres equips”.

 

Accesibilidad
X