Loading...
Buscar

Prop de 200 professionals de la salut participen en el XXI Congrés Català de Sinologia i Patologia Mamària organitzat per la Unitat de Mama de la Corporació

  • El Congrés ha reunit professionals de diferents hospitals de Catalunya, entre els quals, el Mar, Sant Pau, el Clínic o la Vall d’Hebron o Germans Trias i Pujol

La Unitat de Patologia Mamària de la Corporació ha estat l’encarregada d’organitzar el XXI Congrés Català de Sinologia i Patologia Mamària. Un esdeveniment que ha reunit prop de 200 professionals tant de l’àmbit mèdic, com de la infermeria, així com, psicòlegs, psicooncòlegs o fisioterapeutes. Aquesta ha estat una xifra rècord a la qual no s’havia arribat assolit en cap de les edicions anteriors. Aquest Congrés d’àmbit català ha servit per compartir casos i experiències, així com debatre entorn del diagnòstic i tractament tan mèdic com també quirúrgic del càncer de pit per millorar i actualitzar els coneixements amb una mirada multidisciplinària, integradora i centrada en les pacients.

El Congrés s’ha dividit en dos grans blocs, un mèdic i un d’infermeria i tots dos amb el mateix objectiu; posar en relleu la importància de la multidisciplinarietat en els equips que treballen entorn de la patologia de mama. Comptar amb equips professionals de diferents àmbits i serveis permet una millor coordinació i oferir una assistència més àgil i eficaç a les dones amb càncer de pit.

A més, des de l’àmbit de la infermeria s’ha volgut destacar el paper de la infermera de pràctica avançada. En aquest cas, la infermera gestora de casos oncològics, que fa d’enllaç entre l’equip professional i la pacient, esdevé una figura molt important per a les dones ja que tenen un acompanyament i suport durant tot el procés. També s’ha donat veu a diferents pacients per escoltar les seves experiències.

Aquest Congrés ha reunit professionals de diferents hospitals de Catalunya. S’ha comptat amb ponents de l’Hospital del Mar, Vall d’Hebron, Sant Pau, Clínic o Germans Trias i Pujol. Així com també han participat professionals de la xarxa de l’Institut Català d’Oncologia (ICO).

La Unitat de Patologia Mamària de la Corporació diagnostica uns 130 casos de càncer de pit l’any
La Unitat de Patologia Mamària de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, ubicada a l’Hospital Sant Jaume de Calella, va néixer fa 18 anys amb l’objectiu d’oferir una atenció integral a totes les dones amb patologia mamària especialment a les diagnosticades de càncer de mama l’Alt Maresme i la Selva Marítima. Actualment, la formen un total de 21 professionals de diferents serveis.

Cada any es diagnostiquen uns 130 casos de càncer de pit des de la Unitat de Patologia Mamària. Tots es comparteixen al Comitè de Mama, unes trobades setmanals amb les diferents especialitats que permeten una millor coordinació i organització dels equips per poder oferir una atenció individualitzada i de màxim nivell amb una mirada integral a totes les dones.

MATERIAL PER DESCARREGAR:

 

Accesibilidad
X