Loading...
Buscar

Prop de 5.000 persones ateses als centres de la Corporació es beneficien dels programes de l’Associació de Voluntaris i Amics de l’Hospital en els últims 11 anys

  • La CSMS i l’AVAH renoven el seu conveni de col·laboració per un any més i donar continuïtat als programes assistencials i de voluntariat que es porten a terme als diferents centres sanitaris
  • Gràcies al finançament de l’AVAH també es desenvolupen altres programes de suport social com el Servei de Suport Immediat a Domicili per a persones amb malaltia avançada o el Programa d’Atenció a Famílies de persones amb deteriorament cognitiu o demència

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva i l’Associació de Voluntaris i Amics de l’Hospital (AVAH) renoven per un any més el conveni de col·laboració establert per continuar oferint diferents programes de suport social a les persones ateses als diferents centres sanitaris de la Corporació. Des del 2012, quan es comença a fer el registre de dades, i fins al 2023 s’han beneficiat d’aquests programes un total de 4.713 persones. La signatura del conveni l’han formalitzat el gerent de la Corporació, Dr. Ramon Cunillera, i el president de l’AVAH, Josep Puig.

Un dels programes desplegats per l’AVAH és el del voluntariat d’acompanyament i suport a les persones ingressades als hospitals de la Corporació (Blanes i Calella) i als centres sociosanitaris de Blanes i Lloret de Mar. Des del 2012 i fins a finals de 2023, un total de  1.535 persones s’han beneficiat d’aquest programa que realitzen voluntaris de l’AVAH. Durant el 2023, 59 voluntaris han acompanyat 459 pacients ingressats als diferents centres fent més de 2.500 visites. Aquests voluntaris també fan altres funcions com: suport en el nou sistema de recepció i avís de pacients instal·lat al vestíbul de l’Hospital de Calella, dinamització de les activitats grupals que es fan als centres com els tallers de lectura, jocs de taula o treballs manuals, així com acompanyament a visites mèdiques.

A més, també es compta amb els voluntaris que formen el grup elsSOMriure Pallassos d’Hospital. Aquestes persones acudeixen un dia a la setmana a l’Hospital de Calella fent passar una bona estona a pacients, familiars i professionals, donant suport a més de 250  infants ingressats des que es va iniciar aquest programa; o les Lletres de l’Encenall,  que consisteix en confeccionar el nom dels nadons que neixen a l’Hospital de Calella amb lletres de roba per regalar a les seves famílies. Aquest últim projecte el porten a terme de forma voluntària els usuaris del Club Social de Salut Mental “l’Encenall”, centre gestionat per l’AVAH que ha atès més de 700 persones del territori des que es va posar en funcionament a proposta de la Corporació.

Altres projectes de suport social finançats per l’AVAH

A banda dels programes de voluntariat, des de l’AVAH es financen altres projectes que tenen un impacte directe en la cura de les persones. En aquest sentit, gràcies al finançament aportat per l’AVAH, amb la col·laboració d’Oncolliga i la Fundació Miquel Valls, es tiren endavant iniciatives com el Servei de Suport Immediat a Domicili per a persones amb malaltia avançada, que des del 2012 ha donat suport a un total de 1.156 persones amb més de 25.000 hores d’atenció. Aquest servei ofereix atenció al domicili a persones que es troben en situació de malaltia avançada i que són ateses per l’equip especialitzat en cures pal·liatives que, quan detecta la necessitat, ofereix suport a la persona que pateix la malaltia en tasques com la higiene, alimentació, cures no complexes o l’acompanyament, així com suport emocional a la família.

Un altre dels programes en els quals l’AVAH destina recursos econòmics és amb l’Atenció a famílies de persones amb deteriorament cognitiu o demència. Aquest programa té per objectiu millorar l’atenció de les persones que pateixen un deteriorament cognitiu i donar suport a les seves famílies a través de sessions individuals o grupals, gestionades per una neuropsicòloga de l’entitat. Des que es va posar en marxa l’any 2015 s’ha prestat atenció a un total de 1.053 persones, amb més de 3.000 visites.

Entre altres suports a l’assistència, l’AVAH també va fer, el 2022, la donació d’un teclat per portar a terme l’activitat de musicoteràpia als pacients ingressats a la unitat de cures pal·liatives i llarga estada de l’Hospital de Calella. Durant el passat 2023, 110 persones es van beneficiar d’aquesta activitat.

Amb la renovació d’aquest nou conveni, prorrogable fins a 4 anys, la Corporació i l’AVAH continuaran oferint aquests projectes a aquelles persones que ho necessitin a causa d’un problema de salut, així com a les seves famílies, i es continuarà treballant conjuntament  en noves iniciatives que ajudin a oferir una millor qualitat assistencial i a humanitzar les cures.

MATERIAL PER DESCARREGAR:

 

Accesibilidad
X