Loading...
Buscar

Hospital de Dia

Tant a l’Hospital de Calella com a l’Hospital de Blanes es compta amb un Hospital de Dia. Tots dos estan oberts de dilluns a divendres en horari diürn.

L’Hospital de Dia és una àrea polivalent, on s’administren tractaments mèdics i ocasionalment d’especialitats quirúrgiques sense necessitat d’ingressar. Fonamentalment s’utilitza per a l’administració de tractaments oncològic, hematològics (transfusions sanguínies, etc.) i per a tractaments biològics d’algunes malalties (artritis reumàtica, malaltia inflamatòria intestinal, esclerosi múltiple, etc.). És un espai que també s’utilitza per fer algunes tècniques en pacients ambulatoris, com són puncions lumbars o artrocentesi.

Dispositiu de l’Hospital de Dia

Unitat de Pacient Crònic Aguditzat (UPCA)

Aquesta unitat està dirigida a pacients crònics complexos amb insuficiència cardíaca o respiratòria. El dispositiu té per objectiu prevenir el risc de descompensacions d’aquests pacients en base a un major control. D’aquesta manera, oferint una atenció més personalitzada, s’intenten reduir les consultes a urgències i els ingressos i reingressos hospitalaris, millorant la qualitat de vida de les persones. 

El recurs depèn de Medicina Interna, però hi ha un treball coordinat entre l’Atenció Especialitzada i l’Atenció Primària per poder oferir la millor atenció als pacients amb malaltia crònica aguda. 

Hi ha una Unitat de Pacient Crònic Aguditzat a cada hospital, Calella i Blanes, i s’ofereix atenció de dilluns a divendres de 8 h a 15 h.

La infermeria dins de l'Hospital de Dia

El personal d’infermeria que treballen a l’Hospital de dia i a l’UPCA compten amb una alta especialització i s’encarreguen d’administrar els diferents tractaments. Prèviament, el pacient acudeix a una consulta específica en la qual se li ofereix informació concreta sobre el tractament que se li ha d’administrar i dels possibles efectes secundaris, també se li resolen dubtes i preguntes i es fa una important tasca d’educació sanitària.

On es troba el servei

 • Hospital de Calella

 • Hospital de Dia:
  Planta -1
 • UPCA:
  Planta 3ª
 • Hospital de Blanes

 • Hospital de Dia:
  Planta 0
 • UPCA:
  Planta 3ª

Documents d'interès

Accesibilidad
X