Loading...
Buscar

Un equip de pediatria de la Corporació forma per primera vegada cossos de seguretat i bombers de Pineda, Tordera i Blanes en RCP pediàtrica

  • L’objectiu de la iniciativa és proporcionar eines bàsiques a policies locals, Mossos d’Esquadra i bombers perquè estiguin preparats en el cas d’haver d’atendre una situació d’emergència
  • La principal causa d’aturada cardiopulmonar en infants té origen respiratori

Un equip de pediatria de la Corporació de Salut de Maresme i la Selva ha impartit, per primera vegada, una formació en reanimació cardiopulmonar (RCP) pediàtrica, desfibril·lador extern automàtic (DEA) i desobstrucció de la via aèria a prop d’una seixantena de cossos de seguretat (Mossos d’Esquadra i policies locals) i bombers de diferents indrets, principalment, de l’Alt Maresme (Pineda i Tordera) i la Selva Marítima (Blanes), però també de municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona. Se sap que la principal causa d’aturada cardiopulmonar en infants té origen respiratori. És per això que amb aquesta iniciativa es busca dotar aquests professionals de coneixements bàsics perquè estiguin preparats en el cas que hagin d’atendre un infant en una situació d’emergència a l’espera que arribin els professionals més especialitzats.

L’equip, que està format per pediatres, infermeres pediàtriques, infermeres i metges del servei d’Urgències i tècnics del SEM, preveu donar continuïtat a aquestes formacions a cossos de seguretat i bombers d’altres municipis de la zona d’influència de la Corporació a partir del gener. Una de les coordinadores del grup, la Dra. Yaiza Hernández, pediatra, explica que “no és el mateix realitzar una maniobra de reanimació en adults que en infants, i és que en aquest segon cas hi ha unes peculiaritats que cal conèixer bé. Per a nosaltres és important i ens ajuda molt que professionals com policies locals o bombers puguin tenir unes mínimes eines i actuar amb seguretat i confiança en un moment donat”.

La formació ha constat d’una primera part teòrica i una altra de pràctica, en la qual s’han organitzat diferents grups i cada professional de la Corporació ha ensenyat a fer les maniobres pertinents amb maniquins. Així mateix, els participants també han pogut practicar en petits escenaris preparats prèviament. Aquest projecte s’ha portat a terme aquest desembre durant dos dies i s’ha realitzat en dos escenaris diferents, d’una banda, a la Fàbrica Llobet i Guri de Calella i de l’altra al Parc de Bombers de Pineda.

MATERIAL PER DESCARREGAR:

Accesibilidad
X