Loading...
Buscar

El CAP Malgrat posa en marxa un grup de Suport i Acompanyament a la Criança per a les famílies que acaben de tenir un nadó

  • L’activitat consta de 4 sessions grupals i té per objectiu acompanyar les famílies i facilitar les eines necessàries per afavorir el desenvolupament saludable en la primera infància
  • Aquest projecte s’ha desplegat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Malgrat de Mar, el Servei Intermunicipal d’Atenció i Prevenció d’Usos de Drogues i Pantalles (RULA) i el Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç ASPRONIS

El CAP Dr. Josep Torner i Fors de Malgrat de Mar ha posat en marxa, des d’aquest mes de març, un grup de Suport i Acompanyament a la Criança dirigit a les famílies de Malgrat de Mar que acaben de tenir un nadó. El projecte té per objectiu acompanyar les famílies en aquesta nova etapa i facilitar-los les eines necessàries per afavorir el desenvolupament saludable en la primera infància.

La iniciativa consta de 4 sessions grupals i s’ha desplegat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Malgrat de Mar, el Servei Intermunicipal d’Atenció i Prevenció d’Usos de Drogues i Pantalles (RULA) i el Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (CDIAP) ASPRONIS.

La primera sessió es realitza quan el nadó té 3 mesos i es tracta el tema del cos i la mobilitat amb professionals de fisioteràpia del CDIAP. Dues setmanes després es fa la segona sessió, on una psicòloga referent en benestar emocional, una infermera pediàtrica i una tècnica de prevenció en pantalles del servei RULA exposen a les famílies els aspectes claus sobre les necessitats emocionals i relacionals del nadó.

Quan l’infant ja té 5 mesos es realitza la tercera sessió, on s’introdueix l’alimentació complementària a càrrec d’una dietista-nutricionista de l’atenció primària. La última i quarta sessió es porta a terme quan el nadó té 8 mesos amb un psicòleg i un logopeda del CDIAP i una infermera pediàtrica. Aquí es tracta el tema del desenvolupament, el vincle i la comunicació. Cada mes es va obrint un nou grup amb els nadons que fan els tres mesos.

Des de la consulta d’infermeria pediàtrica del CAP, durant la primera visita d’acollida,  s’informa a les famílies sobre el Grup de Suport i Acompanyament a la Criança, així com de les dates de les sessions a les quals poden assistir. A més, des de l’Ajuntament, en el moment d’empadronar l’infant, es lliura el llibret de benvinguda al nadó, que inclou tota la informació relativa a les sessions.

Aquest projecte sorgeix de la necessitat que planteja la Comissió per l’Èxit Educatiu de Malgrat de Mar, en el qual hi intervenen totes les escoles del municipi, de realitzar una intervenció precoç amb infants i famílies. A partir d’aquí diferents professionals de l’àmbit sanitari, social i educatiu creen un grup de treball i a través de diferents sessions de discussió i reflexió es crea aquest grup de Suport i Acompanyament a la Criança que va lligat al cronograma d’activitats preventives del nen sa de la consulta de pediatria.

MATERIAL PER DESCARREGAR:

Accesibilidad
X