Loading...
Buscar

La Corporació participa per primera vegada en la campanya Euromelanoma per a la detecció del càncer de pell

  • Durant les tardes del 5 i 19 del mes de juny es portaran a terme revisions gratuïtes a l’Hospital de Calella amb visites de 15 minuts
  • Per participar en la iniciativa cal omplir prèviament un formulari per conèixer si la persona és o no de risc

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva s’uneix per primera vegada en la campanya Euromelanoma per a la detecció del càncer de pell. Durant les tardes del 5 i 19 de juny, des de la unitat de Dermatologia s’oferiran visites gratuïtes de 15 minuts a l’Hospital de Calella als usuaris que participin en aquesta iniciativa.

Aquesta acció ofereix a la població la possibilitat de revisar-se la pell per dermatòlegs en jornades gratuïtes i accessibles, sobretot, per a persones de risc. Per entrar a formar part de la campanya és imprescindible que els interessats omplin prèviament un formulari a través de la pàgina web Euromelanoma: https://euromelanoma.aedv.es/solicitar-cita/. Si a través del qüestionari es detecten factors de risc personals o familiars de càncer de pell es programarà automàticament una cita de 15 minuts amb l’especialista.

La campanya Euromelanoma té com a objectiu la prevenció i el diagnòstic precoç de les lesions pigmentades de la pell, amb un enfocament especial en la detecció de lesions canceroses com el melanoma i altres tipus de càncer cutani. El càncer de pell, provocat principalment per l’exposició al sol, és el tipus de càncer més freqüent al món. “La detecció precoç és molt important i es pot realitzar a la mateixa consulta de manera senzilla”, explica el Dr. Adrià Panés coordinador de la unitat de Dermatologia de la Corporació i qui portarà a terme les revisions gratuïtes en el marc d’aquesta campanya.

Aquesta és una iniciativa que es desenvolupa a nivell europeu, amb la participació de 30 països i en col·laboració amb organitzacions professionals de dermatologia i oncologia com l’European Association of Dermato-Oncology, l’European Organisation for Research and Treatment of Cancer i l’Acadèmia Europea de Dermatologia i Venereologia.

MATERIAL PER DESCARREGAR:

 

Accesibilidad
X