Loading...
Buscar

L’Hospital Asil Sant Jaume de Blanes, primer centre de la Corporació en rebre la vacuna contra la Covid-19

  • Ouijdane El Asri ha estat la primera professional de la Corporació en vacunar-se contra el coronavirus, mentre que Rosario López ha estat la primera resident en rebre la dosi

L’Hospital Asil Sant Jaume de Blanes ha estat el primer centre de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva en rebre la vacuna contra la Covid-19. Aquest matí, a partir de les 10 h, un total de 4 equips formats per dos professionals d’infermeria cadascun han administrat les dosis de vacunes als residents del centre, així com als primers professionals de la Corporació, treballadors de l’Asil Sant Jaume.

Ouijdane El Asri, auxiliar d’infermeria, ha estat la primera treballadora de la Corporació en rebre la vacuna. El Asri ha declarat just després de rebre la injecció sentir-se “molt bé. Es nota una mica la punxada, però ja està”.

Per la seva banda, Rosario López, de 89 anys i que porta gairebé 6 anys a l’Asil de Blanes, ha estat la primera resident a qui se li ha administrat la injecció. La Rosario s’ha mostrat “molt contenta” de rebre-la. Ha assegurat que “no fa mal” i ha animat a tothom a posar-se-la.

La coordinadora assistencial i directora de l’Hospital Asil Sant Jaume, la Dra. Elena Miñana, ha subratllat que la vacunació és un motiu “d’esperança i il·lusió” i “confiem molt que la vacuna ens ajudi a continuar controlant la malaltia i a no tenir casos al centre”.

L’Hospital Asil Sant Jaume de Blanes és considerat com a centre verd, ja que actualment no té cap cas positiu per coronavirus. Des que va començar la pandèmia al març, només s’han detectat dos casos positius entre els residents, un durant la primera onada, amb símptomes lleus, i un segon cas asimptomàtic en la segona onada.

En total, avui s’han administrat 133 injeccions al centre de Blanes, 47 a professionals i 86 a pacients. Durant les pròximes setmanes es vacunaran també a residents i professionals de la resta de residències del territori. Cal recordar que en aquesta primera etapa les dosis es distribueixen entre els residents i el personal sanitari i sociosanitari de les residències de gent gran i de persones amb discapacitat.

Descarrega el material

Accesibilidad
X