Loading...
Buscar

10 tips per gaudir d’una revetlla segura!

L’estiu ja és aquí i amb ell s’acosten moltes festes populars com la revetlla de Sant Joan. Per celebrar-ho ho fem amb la tradicional coca i també amb petards, que comporten alguns riscos i cal tenir-ho en compte per poder evitar-los.

Un ús inadequat pot comportar lesions, sobretot cremades que, en alguns casos, podrien ser greus. Més de la meitat de les lesions greus que es produeixen com a conseqüència de la manipulació de petards afecten els infants i els adolescents.

Per evitar lesions, us donem 10 consells per gaudir d’una revetlla segura:

  1. Si compreu productes pirotècnics, feu-ho només als establiments autoritzats. Seguiu les normes de seguretat del fabricant de l’article pirotècnic.
  2. Assegureu-vos que els infants utilitzin només productes pirotècnics indicats a la seva edat i sempre sota la supervisió d’un adult. Tingueu en compte les categories de risc dels articles pirotècnics i les edats recomanades per llançar-los. Recordeu que els que s’inclouen a la categoria F3 no estan autoritzats per als menors de 18 anys.
  3. No llanceu mai petards contra ningú.
  4. No us guardeu petards a les butxaques. No subjecteu els petards amb les mans i no els poseu a prop de la cara ni del cos.
  5. No encengueu cap petard dins de les cases. Vigileu que no hi hagi líquids inflamables a la vora, s’encenen fàcilment i els vapors poden explotar. Ni els llanceu ni manipuleu des de vehicles en moviment, balconades ni finestres.
  6. Als llocs on es facin revetlles cal recollir la roba estesa i els tendals, i tancar portes i finestres.
  7. Eviteu llançar coets a menys de 500 metres de zones boscoses i en aglomeracions de persones.
  8. Utilitzeu mitjans segurs per encendre el material pirotècnic (metxes i similars).Enceneu sempre la metxa per l’extrem perquè us doni temps d’enretirar-vos. No tireu cap coet amb la mà, ni amb la canya trencada, perquè sortirà en una direcció inesperada i pot explotar malament.
  9. No manipuleu el contingut ni l’estructura original dels petards, perquè podríeu provocar explosions sobtades. No talleu el final de les traques, poden explotar amb violència.
  10. Les candeles romanes que no tinguin mànec especial, heu de fixar-les en un forat, en un test amb terra o amb sorra per no cremar-vos.

 

Seguir aquests consells farà de la nit de de Sant Joan una nit ben divertida i màgica.

Bona revetlla a tothom !

 

Oriol Gallart Soteras

DUI CAP Calella

Corporació de Salut del Maresme i la Selva

 

Accesibilidad
X