Loading...
Buscar

30 anys de lluita contra la SIDA

La SIDA (síndrome d’immunodeficiència adquirida) és una malaltia infecciosa produïda pel VIH (virus de la immunodeficiència humana) que provoca una disminució de la capacitat defensiva de l’organisme davant de les infeccions.

L’Organització Mundial de la Salut va marcar l’1 de desembre com el Dia Mundial de la SIDA. Aquesta data, establerta fa just 30 anys, vol posar de manifest els esforços que s’han fet per lluitar contra aquesta malaltia i  també expressar el suport cap als pacients afectats.

Les dades mostren com la SIDA continua sent a dia d’avui un important problema de salut. S’estima que gairebé 37 milions de persones pateixen SIDA al món. L’any 2017, un milió de persones van morir per causa d’aquesta malaltia o per alteracions relacionades amb ella i 1,8 milions de persones en van ser diagnosticades.

Hi ha, però, algunes dades esperançadores. Els tractaments contra la infecció causada per la SIDA, coneguts com a tractaments antiretrovirals, n’han modificat el pronòstic passant de ser una malaltia mortal a una malaltia crònica. Al mateix temps, els tractaments antiretrovirals administrats a dones embarassades que pateixen SIDA i als seus nadons eviten la transmissió de la malaltia de mare a fill. Precisament, aquesta és  la causa més freqüent de SIDA en la infància. És important tenir en compte que l’accés als tractaments antiretrovirals és una part important pel control de la malaltia.

Dr. F.Codina Garcia

Servei de Pediatria

Corporació de Salut del Maresme i la Selva

Accesibilidad
X