Loading...
Buscar

6 tips imprescindibles per anar al camp amb infants!

L’arribada del bon temps convida a fer sortides a l’aire lliure i gaudir amb els infants d’espais oberts lluny de les quatre parets de casa. Però per què la sortida sigui tot un èxit i no un malson, cal tenir en compte alguns aspectes. Us donem 6 tips imprescindibles per passar un dia magnífic en família: 

  • El primer i més important és conèixer el lloc on es vol anar. No és el mateix planificar una sortida de senderisme per la muntanya que organitzar un pícnic en un camp bucòlic. Cal saber si l’entorn que es visita té llocs que cal evitar, si hi ha bestiar o animals salvatges. Recomanem que els destins siguin propers per evitar que els nens arribin cansats. Recordeu, són els nens qui marquen el ritme!
  • En funció del que es vulgui fer s’haurà de portar roba adient i còmoda (roba transpirable, banyador, pantalons llarg o curts, roba de més o menys d’abric segons l’època de l’any) i calçat adequat. Sobretot, no estrenar sabates! És recomanable segons l’activitat portar roba de recanvi.
  • Si es vol fer una ruta de senderisme s’ha de portar un mapa de la zona i el mòbil ben carregat per si calgués fer una trucada d’emergència. La distància a fer ha de ser realista. Recordeu, l’objectiu és gaudir i desconnectar!
  • Abans de sortir també cal saber l’estat del temps. Si plou o fa vent fort potser us fa passar una mala estona.
  • Al l’aire lliure la protecció solar i la utilització de repel·lents és molt important, independentment de l’època de l’any. Cal utilitzar el factor solar adequat i recordar que amb un cop no hi ha prou, cada 2-3 hores s’ha de tornar a aplicar la protecció.
  • Un imprescindible en el camp són les provisions de menjar i líquid. Fruita, aigua, sucs, carmanyoles o entrepans. Et recomanem que portis sempre un petit caprici. El camp obre la gana, per tant, no us quedeu curts!

Recordeu que la natura és de tots i que tots l’hem de respectar, protegir i tenir-ne cura. No llenceu els residus a terra, porteu una bossa per recollir la brossa que genereu. Recordeu també que s’han de respectar i cuidar les plantes i els animals que hi viuen.

Esperem que amb aquests consells, passeu un dia magnífic amb la vostra família. El més important són els petits moments que compartiu amb els vostres fills!

 

Carme Hernandez

Esther Caraballo

Sonia Espinal

Sonia Sanchez

DUIs Pediatria

ABS Lloret-Tossa

Corporació de Salut del Maresme i la Selva

Accesibilidad
X