Loading...
Buscar

Amb motiu del Dia Europeu per a l’Ús Prudent dels Antibiòtics, professionals de l’atenció primària de la Corporació insisteixen en la importància de fer-ne un ús adequat per evitar resistències

  • En 9 de cada 10 casos de mal de coll que es tracten amb antibiòtic, no estaria indicat aquest fàrmac

Amb motiu del Dia Europeu per a l’Ús Prudent dels Antibiòtics, des dels centres d’atenció primària de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS) es vol conscienciar la població de la importància de fer un ús responsable d’aquests medicaments. I és que 9 de cada 10 casos de mal de coll que es tracten amb antibiòtic no estaria indicat aquest fàrmac, ho explica la infermera del CAP Malgrat, Noelia Cortés. La majoria de quadres de mal de gola presenten una infecció vírica fet pel qual no s’ha de fer un tractament antibiòtic, sinó amb analgèsia o antiinflamatoris.

Cortés alerta que si es prenen antibiòtics quan el quadre clínic no ho justifica hi ha riscos a curt termini com patir dolor abdominal, diarrea, vòmits, mareig i a llarg termini es poden crear resistències fet que redueix dràsticament l’eficàcia d’aquests fàrmacs i fa que les infeccions s’agreugin. Això comporta la necessitat de buscar nous medicaments per tractar malalties que fins al moment es podien curar fàcilment.

Per evitar arribar a aquest punt i garantir, per tant, l’eficàcia dels antibiòtics, la Dra. Carme Pasqual, del CAP Calella insisteix en la importància de fer un ús responsable d’aquests fàrmacs, evitant l’automedicació, que sigui sempre el professional de la salut qui decideixi el tractament més adequat, tampoc abusar dels antibiòtics ni utilitzar fàrmacs que hi hagi per casa, ja que cada patologia infecciosa necessita un tractament específic i davant de qualsevol dubte recomana consultar sempre amb el professional de referència.

 

 

Accesibilidad
X