Loading...
Buscar

Aquest dimecres 15 de desembre s’inicia la vacunació als infants de 5 a 11 anys a l’Espai Mercat de Calella

  • La Regió Sanitària de Girona ha habilitat 9 punts de vacunació pediàtrica supramunicipal contra la Covid per als infants repartits per tot el territori
  • La vacunació d’aquest grup d’edat es farà únicament de forma programada amb cita prèvia via vacunacovidsalut.cat

Aquest dimecres 15 de desembre a la tarda s’inicia la vacunació contra la Covid-19 als infants de 5 a 11 anys a l’Espai Mercat de Calella, un dels 9 punts de vacunació pediàtrica supramunicipal habilitats per la Regió Sanitària de Girona.

La vacunació infantil, al punt de Calella, s’iniciarà a les 15 h i s’allargarà fins a les 19 h. A partir d’aquí s’aniran obrint noves cites setmanalment en funció de la disponibilitat de dosis. Majoritàriament, i durant els primers dies, mentre duri el curs escolar, la vacunació es desenvoluparà en torn de tarda.

Vacunació a infants amb cita

La vacunació d’aquest grup d’edat es farà únicament de forma programada amb cita prèvia, via vacunacovidsalut.cat, ja sigui per iniciativa pròpia o després de rebre els SMS que Salut enviarà a les persones de les quals es tingui el telèfon mòbil de contacte. A la Regió Sanitària Girona hi ha prop de 65.000 infants entre 5 i 11 anys cridats a vacunar.

Les criatures han d’anar acompanyades dels seus progenitors o un tutor/a legal. En cas que es vacunin sense estar acompanyats dels seus mares i pares –per exemple, per àvies i avis- ho podran fer si presenten un document de consentiment informat, seguint la fórmula utilitzada amb la vacunació engegada a l’agost amb els adolescents d’entre 12 i 15 anys.

La vacuna que s’administrarà als infants és la mateixa que la injectada en adults, però la dosis per a aquesta franja d’edat és un terç (10 micrograms) de la que s’administra als adolescents i adults (30 micrograms). La dosi és la mateixa per un nen o nena de 5 anys que per un o una d’11 anys i caldrà administrar dues dosis separades per 8 setmanes.

A més de l’Espai Mercat de Calella, al llarg d’aquesta setmana s’iniciarà també la vacunació als infants entre 5 i 11 anys a la resta de punts habilitats per la Regió Sanitària de Girona. Aquest són la Seu de la Generalitat de Girona, el local Mas Enlaire de Blanes, la Sala Eudald Graells de Ripoll, el Casal Marià d’Olot, l’Hotel Splash de Pineda de Mar, el Pavelló Saioners de Santa Coloma de Farners, el Molí de l’Anguila de Figueres, i l’Espai Cultural La Bòbila de Palafrugell.

L’estratègia es complementarà amb la vacunació de proximitat en diversos centres d’atenció primària per als infants inscrits a l’Àrea Bàsica de Salut corresponent. Així, inicialment a la Regió Sanitària de Girona, alguns CAP també podran vacunar a infants de 5 a 11 anys de la seva àrea bàsica de salut. Aquests CAP seran, en aquest moment, Banyoles, Salt, Roses, Sant Feliu de Guíxols, Cassà de la Selva i Canet de Mar, sense perjudici que els infants d’aquestes àrees bàsiques de salut (ABS) també puguin adreçar-se a un punt de vacunació poblacional. S’està treballant per estendre progressivament la vacunació pediàtrica a més CAP.

Accesibilidad
X