Loading...
Buscar

Carme Ruscalleda reivindica el menjar com a font de salut i benestar

  • Prop de 150 persones han omplert aquest dimecres al vespre l’auditori de Can Saleta per escoltar la prestigiosa xef catalana

Ruscalleda es posa Can Saleta a la butxaca. La reputada cuinera catalana ha fet una defensa aferrissada de la cuina mediterrània i dels productes de qualitat i proximitat davant d’un auditori de Can Saleta pràcticament ple aquest dimecres al vespre. “Els consumidors hem d’exigir la qualitat dels productes, perquè el menjar és salut i benestar”, ha defensat la xef. De fet, aquesta ha estat una idea en la qual ha anat insistint al llarg de tota la seva xerrada, que sota el títol “el menjar nodreix, entona i cura” ha fet un repàs de la seva trajectòria. Ha fet memòria dels seus inicis a la botiga de queviures que els seus pares tenien a Sant Pol, el seu poble natal, i on ella va començar a cuinar plats preparats, l’avantsala del que vindria anys més tard, el reconegut i premiat restaurant Sant Pau i la seva aventura a Tòquio on hi ha tingut un restaurant durant prop de vint anys.

Carme Ruscalleda parlant des de l'escenari de l'auditoi de Can Saleta   Carme Ruscalleda parlant des de l'escenari de l'auditoi de Can Saleta   Carme Ruscalleda parlant des de l'escenari de l'auditoi de Can Saleta

Carme Ruscalleda parlant des de l'escenari de l'auditoi de Can Saleta   Carme Ruscalleda parlant des de l'escenari de l'auditoi de Can Saleta

Així mateix, Ruscalleda molt lligada a projectes relacionats amb la disfàgia, malaltia que es calcula que la pateixen uns dos milions de persones a Espanya, ha volgut ensenyar una iniciativa en la qual va estar treballant durant la pendèmia, però tot i els esforços dedicats no ha vist la llum, encara que no descarta que algun dia es pugui fer realitat.

En aquest sentit, ha mostrat un seguit de dibuixos fets per ella on il·lustrava plats diversos: arròs a la cassola, paella, canelons, faves a la catalana, macarrons o suquet de peix, amb tots els ingredients texturitzats i presentats de forma molt imaginativa per fer el plat el més atractiu possible. I és que les persones que pateixen problemes per empassar, solen perdre l’interès pel menjar perquè sempre acaben consumint purés. En aquest cas, els plats eren plens de colors, olors, sabors i amb un molt bon aspecte visual, tant, que la presentació va obrir la gana de més d’un present a la sala.

Carme Ruscalleda parlant des de l'escenari de l'auditoi de Can Saleta   Carme Ruscalleda parlant des de l'escenari de l'auditoi de Can Saleta   Carme Ruscalleda parlant des de l'escenari de l'auditoi de Can Saleta

Recordem que aquesta iniciativa, que ha estat promoguda per la Direcció d’Atenció Intermèdia de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, s’ha fet en el marc de les xerrades de l’Aula de la Fragilitat, unes sessions per a professionals en les quals es tracten diferents aspectes del pacient fràgil per oferir eines i coneixements per al seu abordatge. En aquest cas, la conferència s’ha obert també a la població en general, tenint en compte que es comptava, de forma excepcional, amb la participació d’una persona amb gran reconeixement públic.

El director d'Atenció Intermèdia de la Corporació, Dr. Jordi Valls, presenta la xef Carme Ruscalleda.

Accesibilidad
X