Loading...
Buscar

Celebrada la I Jornada de formació per a residents en educació del pacient asmàtic pediàtric i la seva família

  • Aquesta jornada és una prova pilot per incloure aquesta formació dins del currículum formatiu dels residents de primer any de Medicina Familiar i de Pediatria de la Regió Sanitària de Girona

La sala d’actes de l’Hospital de Calella ha acollit, aquest divendres 8 de març, la I Jornada de formació per a residents en educació del pacient asmàtic pediàtric i la seva família, organitzada per la Comissió Mixta d’Educació Asmàtic Pediàtric (CEPAP), formada per professionals de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva i de l’ICS Girona.

Aquesta jornada és una prova pilot per incloure aquesta formació dins del currículum formatiu universitari. Està previst que a partir del pròxim any es realitzi aquesta sessió de forma anual als residents de primer any de Medicina Familiar i Comunitària i de Pediatria, així com d’infermeria pediàtrica, de la Regió Sanitària de Girona.

En aquesta ocasió, a la jornada hi han assistit més d’una vintena de residents de la Unitat Docent Multiprofessional d’Atenció Familiar i Comunitària GIRONA-ICS que fan rotacions als hospitals de la Corporació, així com residents de primer any de pediatria i residents d’infermeria pediàtrica de l’Hospital Universitari Josep Trueta de Girona.

Durant la sessió s’ha presentat el contingut que cal explicar i ensenyar al pacient i/o a la seva família i s’han donat eines per a l’educació en autogestió i control del pacient asmàtic. A continuació, els assistents s’han dividit en dos grups per fer un seguit de tallers pràctics de tècniques d’administració de fàrmacs per via inhalada, així com treballar sobre diferents casos clínics.

A continuació us deixem un recull d’imatges de la jornada:

                 

Accesibilidad
X