Loading...
Buscar

Com evitar la malaltia boca-mà-peu?

Els últims dies hem rebut algunes consultes de pares sobre la malaltia boca-mà-peu que patien els seus fills. N’heu sentit a parlar? És una malaltia lleu, però contagiosa. Està causada per diferents virus i afecta majoritàriament als infants menors de 6 anys, també pot tenir afectació en més grans, i fins i tot, en adults.

La principal característica de la malaltia boca-mà-peu, a més de la febre, és l’aparició de petites úlceres dintre de la boca  i vesícules (butllofes molt petites) i taques vermelles als palmells de les mans i a les plantes dels peus.

Us heu preguntat com es pot evitar? La clau està en rentar, sovint, les mans als infants. És la mesura més eficient per evitar el contagi. No hi ha una vacuna i tampoc un tractament específic per a la malaltia. Si tenen febre o malestar generalitzat el més adequat és administrar-los la dosi corresponent de paracetamol o ibuprofè.

Al ser una malaltia lleu, els infants es recuperen completament en poc més d’una setmana, i si poden continuar anat a l’escola amb normalitat. Però, heu de saber que després de la curació, els virus poden continuar presents a la saliva i a les femtes durant setmanes.

Dr. F.Codina Garcia

Servei de pediatria

Corporació de Salut del Maresme i la Selva

Accesibilidad
X