Loading...
Buscar

BLOG CUIDANT INFANTS

L’estiu és per gaudir de l’aire lliure, del sol, de la platja, la piscina o el mar. Però també és important, en aquests moments, prendre mesures per mantenir saludable la pell dels nostres infants.

La pell exposada al sol s’ha de protegir al màxim de la radiació amb gorres, samarretes, ulleres i cremes fotoprotectores. A més, és recomanable evitar l’exposició al sol durant les hores de més calor (entre les 12 i les 16 h).

A l’estiu, amb menys roba i per tant amb la pell més exposada i una major activitat a l’aire lliure, s’ha d’incrementar la protecció de la pell per evitar lesions com picades  (insectes, meduses, etc.), al·lèrgies cutànies, ferides (infeccions), etc. Per aquest motiu cal prendre mesures de cura de la pell,  com per exemple l’ús de repel·lents d’insectes.

L’excés de temps a l’aigua, sobretot en piscines, pot provocar sensibilització en algunes parts de la pell, com palmells de les mans i peus, o la zona del banyador, facilitant l’aparició de problemes dermatològics com fongs.

RECOMANACIONS.

  • Protegiu la pell: Feu servir cremes fotoprotectores i després de l’exposició solar cremes hidratants per recuperar la humitat perduda. Reduïu el temps d’exposició solar al màxim.
  • Hidrateu-los: El cos necessita molta aigua sobretot els dies de calor. La pell es beneficia de la hidratació i ajuda a reemplaçar els minerals i nutrients perduts al suar. Oferir-los aigua abans que tinguin set.
  • Preveniu ferides i infeccions: Al dur menys roba i realitzar més activats a l’aire lliure tenim més risc de lesions. Per evitar infeccions renteu immediatament la zona amb aigua. En cas d’aparèixer butllofes no toqueu ni espremeu.
  • Protegiu-los de l’exposició solar amb ulleres de sol, samarretes de colors clars, barrets i gorres.
  • Aporteu vitamines sobretot de vitamina C, amb l’augment en la Ingesta de llimones, pebrot vermell o kiwi.
  • Feu una dutxa postexposició al clor de la piscina i al sol amb sabons pH neutre o lleugerament àcid per evitar infeccions dermatològiques.

Protegir la pell és protegir la salut.

 

Jaume Arnau i Albós

DUI CAP Calella

Servei de Pediatria

Corporació de Salut del Maresme i la Selva

Accesibilidad
X