Loading...
Buscar

Daltonisme, la dificultat per diferenciar colors que tenen alguns infants

Els colors són un concepte abstracte, un convencionalisme social. L’aprenentatge dels colors és una petita aventura pels més petits. Entre els 18 i els 24 mesos els infants comencen a saber reconèixer els colors bàsics, tot i que no serà fins als 3 anys que reconeixeran tots els colors. Identificar els colors és una divertida forma de jugar i aprendre.

8 de cada 100  nens, i només 1 de cada 100 nenes pateixen un trastorn de la visió dels colors que és coneix amb el nom de daltonisme. La forma més habitual de daltonisme és la dificultat per diferenciar entre el color verd, el blau i el vermell.

El diagnòstic del daltonisme es fa amb el test d’Ishihara. Els test conté 38 làmines amb cercles i amb punts de diferents colors que formen números que son fàcilment visibles per a les persones que no pateixen cap defecte visual pels colors i que els pacients amb daltonisme no són capaços de veure.

Els nens neixen amb daltonisme, tot i que es pot trigar a fer el diagnòstic perquè els infants amb daltonisme fan un desenvolupament normal i no tenen cap limitació a la vida adulta.

 

Dr. Fco. Codina Garcia

Servei Pediatria

ABS Malgrat- Palafolls

Corporació de Salut del Maresme i la Selva

Accesibilidad
X