Loading...
Buscar

BLOG CUIDANT INFANTS

A l’estiu, el mal d’orella per otitis externa és una malaltia freqüent en infants a causa dels banys a platges i piscines. Els pares dels nens i nenes amb otitis externa sempre pregunten: Es pot banyar? Quan els explico que es poden banyar sense ficar el cap sota l’aigua els pares se senten alleugerits, però els infants em miren amb cara d’estar pensant que banyar-se sense capbussar-se no és banyar-se. Les fórmules de desconfinament dels infants que el Ministeri de Sanitat està proposant els facilitarà trepitjar el carrer després d’un mes confinats a casa, però serà com banyar-se sense capbussar-se.És possible que aquest desconfinament alleugereixi més els pares que els infants?

Les xifres de la pandèmia per coronarivus permeten, afortunadament, una relaxació de les condicions de confinament per als infants, que serà el primer col·lectiu que es beneficarà del d’aquesta mesura. Més enllà de les disposicions governatives, us fem arribar un decàleg de recomanacions sanitàries perquè la sortida dels infants al carrer sigui segura:  

  1. Qui pot sortir? Poden sortir els infants sans, que no tinguin febre ni cap altre símptoma (tos, dificultat respiratòria…) de malaltia per coronavirus.
  2. Amb qui han de sortir? Els infants han d’anar acompanyats d’un adult amb el qui estant convivint i que estigui sa.
  3. Quant temps? Seria recomanable que no estigueu fora de casa més d’una hora.
  4. On poden anar? Feu un tomb al voltant de casa, sense allunyar-vos massa. Podeu portar alguna de les seves joguines.
  5. On no es pot anar? No aneu a parcs o espais infantils on hi hagi superfícies susceptibles de contaminar-se (gronxadors, tobogans…).
  6. Mobilitat? No viatgeu ni amb transport públic ni privat.
  7. Mantenint el distanciament? Durant la sortida heu de seguir mantenint  el distanciament físic (major de 1,5 metres) i social (sense abraçades o petons) si us trobeu amb algú conegut.
  8. Amb mascareta? Tant l’infant com l’adult acompanyant hauríeu de portar mascareta, una recomanació difícil de complir en els menors de 3 anys.
  9. Amb guants? No és necessari que porteu guants. No intentem protegir les mans, sinó que intentem protegir la cara (nas, boca, ulls) de les mans, amb o sense guants. Porteu un desinfectant de mans a la borsa quan sortiu.
  10. Rentat de mans? Abans de sortir i al tornar a casa s’ha de fer un meticulós rentat de mans amb aigua i sabó.
Dr. Fco. Codina Garcia
CAP Palafolls / Servei de Pediatria
Corporació de Salut del Maresme i la Selva
Accesibilidad
X