Loading...
Buscar

Declarats 17 brots d’impetigen a Catalunya. Sabeu què és i com es tracta?

L’impetigen és una infecció lleu i superficial de la pell habitual en els mesos d’estiu. És més freqüent entre els infants de 2 a 6 anys d’edat, encara que no és estrany que el pateixin nens més grans.

L’impetigen es caracteritza per la presència d’una pell envermellida, no dolorosa on apareixen petites butllofes toves i transparents que es trenquen amb facilitat. El contingut líquid de les butllofes es desseca i forma crostes que recobreixen les lesions. Les lesions es curen totalment en pocs dies sense deixar cicatriu.

La malaltia és contagiosa fins a 24 hores després d’iniciar el tractament, durant aquest temps el nen o nena amb impetigen no pot anar a l’escola, casal o fer qualsevol altra activitat on pugui contagiar a altres infants.

Com s’ha de tractar?

  • Netegeu amb abundant aigua i sabó la ferida. Assequeu i apliqueu un antisèptic sobre la lesió (solucions iodades, clorhexidina…).
  • Mantingueu seques les lesions.
  • Deixeu a l’aire les lesions, però si l’infant no deixa de tocar-se-les és preferible cobrir-les per evitar que s’autoinfecti en una altra zona.
  • Apliqueu la pomada antibiòtica que us hagin recomanat

Dr. Fco Codina Garcia

Servei de Pediatria

ABS Malgrat- Palafolls

Corporació de Salut del Maresme i la Selva

Accesibilidad
X