Loading...
Buscar

Amb motiu del Dia Mundial de l’Alzheimer la Corporació organitza una xerrada sobre els canvis que calen incorporar per un millor abordatge de la demència

  • La conferència comptarà amb la participació d’Eva Melendo, directora del Pla Director Sociosanitari del Departament de Salut
  • La conferència es portarà a terme a la sala d’actes de l’Hospital de Calella el pròxim 21 de setembre de 15.30 a 17 h
  • No és necessita inscripció prèvia i està oberta a tota la ciutadania

El pròxim 21 de setembre se celebra el Dia Mundial de l’Alzheimer amb l’objectiu de donar a conèixer la malaltia i les seves conseqüències. Cal tenir en compte que el deteriorament cognitiu és un dels principals problemes de salut en els països desenvolupats a causa de l’impacte que aquestes malalties tenen en el malalt, en la família i en l’entorn cuidador, així com en la utilització dels recursos sanitaris i socials disponibles.

En aquest context, enguany, des de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, s’organitza el pròxim 21 de setembre a la sala d’actes de l’Hospital de Calella de 15.30 h a 17 h la conferència Dia Mundial de l’Alzheimer. Transformem la manera com donem resposta als pacients amb demència. No és necessària inscripció prèvia i està oberta a tota la població que pugui estar interessada en aquesta malaltia. En la xerrada hi participarà Eva Melendo, directora del Pla Director Sociosanitari del Departament de Salut, qui parlarà del PLADEMCAT, un pla que marca la planificació estratègica de l’atenció sanitària a les persones amb deteriorament cognitiu lleu i demència de Catalunya i al seu entorn cuidador al llarg de tota l’evolució de la malaltia des del diagnòstic precoç al final de vida.

Així mateix, en aquesta xerrada també participarà el director d’Atenció Intermèdia (sociosanitària) de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, Dr. Jordi Valls, que en el marc d’aquest Pla, parlarà del projecte que s’ha començat a treballar des de l’organització per garantir una millor gestió i  maneig del deteriorament cognitiu tant en els diferents dispositius de la institució, com en general a tota la població afectada per aquesta malaltia.

Per donar resposta a les necessitats d’aquestes persones a la Corporació es compta amb recursos d’hospitalització (Hospital Sociosanitari de Lloret de Mar, Hospital Asil Sant Jaume de Blanes i dos sociosanitaris integrats als hospitals d’aguts de Calella i Blanes) i d’altres alternatius a l’internament, com l’hospital de dia psicogeriàtric a Calella i un altre a Lloret, on els pacients hi acudeixen en horari diürn per rebre tractament i tornar al seu domicili.

Caminada solidària el pròxim 8 d’octubre

També en el marc del dia mundial, des de l’Associació de Voluntaris i Amics de l’Hospital (AVAH) organitzen la caminada solidària per l’Alzheimer i altres demències pel pròxim 8 d’octubre a Calella. Tots els diners recollits es destinaran a projectes en favor d’aquestes malalties. El pròxim 21 de setembre hi haurà una taula d’inscripcions davant la sala d’actes de l’Hospital de Calella, i del 2 al 6 d’octubre, una taula al vestíbul per a les persones que encara hi vulguin participar.

 

 

 

Accesibilidad
X