El pròxim 6 d’abril se celebra el Dia Mundial de l’Activitat Física (DMAF) amb l’objectiu de promoure l’activitat física i reduir el sedentarisme com a elements fonamentals de salut i benestar.
En aquest darrer any, els nostres hàbits de feina i oci han hagut de canviar, però no per això han de convertir-se en hàbits sedentaris.
El lema d’aquesta edició és “Cada pas compta” i, des del Consell Català de l’Esport, s’anima la ciutadania a fer-lo extensiu i dur a terme accions individuals, o en grup bombolla, en el marc del DMAF durant 4 setmanes (del 6 d’abril al 4 de maig).
Com participar-hi?
Per participar en el Dia Mundial de l’Activitat Física només heu de registrar la vostra activitat en aquest enllaç posant el sumatori de minuts o quilòmetres acumulats en una setmana (només una vegada). Podeu fer activitats com caminar, anar en bicicleta, pujar o baixar escales, nedar, ballar, marxa nòrdica, etc.
També podeu fer difusió de l’activitat que realitzeu publicant fotografies o vídeos a les vostres xarxes socials amb les etiquetes #gentactiva, #DMAF2021, i #CadaPasCompta.
Recordeu que podeu participar entre el 6 d’abril i el 4 de maig.
Recomanacions de l’OMS
Recordeu, però, que convé mantenir-se actiu/va cada dia de l’any i disminuir el temps que destineu a fer activitats sedentàries. Així, podreu gaudir dels beneficis que té l’activitat física per millorar la salut i la qualitat de vida davant del sedentarisme, un dels grans enemics de la nostra societat.
L’Organització Mundial de la Salut (OMS) recomana:
- Acumular un mínim de 150 – 300 minuts d’activitat física d’intensitat moderada a la setmana en persones adultes i gent gran.
- Acumular un mínim de 60 minuts d’activitat física d’intensitat moderada-vigorosa cada dia en infants i adolescents.
- Limitar el temps destinat a activitats sedentàries, especialment amb les pantalles durant el temps lliure, i substituir-lo per activitat física de qualsevol intensitat.