Loading...
Buscar

El Club Social de Salut Mental L’Encenall posa en marxa a l’Hospital de Calella el projecte ‘Les Lletres de l’Encenall’

  • Es tracta d’una iniciativa inspirada en ‘Les Lletres de la Rita’ que consisteix a fer arribar als nadons que neixen al centre el seu nom fet amb lletres de roba

El Club Social de Salut Mental L’Encenall, un programa de l’Associació de Voluntaris i Amics de l’Hospital (AVAH), posa en marxa, a partir d’aquest 14 de febrer a l’Hospital de Calella, el projecte ‘Les Lletres de l’Encenall’. Aquesta iniciativa consisteix a fer arribar als nadons que neixin a l’Hospital de Calella el seu nom fet amb lletres de roba que, amb l’ajuda del personal d’infermeria de la planta maternoinfantil, es penjarà al bressol de la criatura.

Els usuaris del Club Social de Salut Mental l’Encenall, amb el suport dels voluntaris de l’AVAH, són els encarregats de la confecció, planxat, empaquetat i distribució d’aquestes lletres a la planta de neonatologia del centre calellenc. Aquest tipus d’activitat té nombrosos beneficis per als usuaris del Club Social L’Encenall, com per exemple, com diu Maria Antònia Pujol, membre de l’AVAH, “tenir el temps ocupat, que això és molt bo i tenir una fita en el sentit que estan col·laborant que hi hagi unes persones que siguin felices”.

L'equip de l'Encenall fa entrega de "Les Lletres de L'Encenall" a l'Hospital de Calella. Hi ha una foto de grup, en la qual, hi apareixen la cap de Pediatria de la Corporació, la cap d'Infermeria de la planta maternoinfantil del centre calellenc i els membres de l'Encenall que han portat a terme el projecte.   Es veu el nom d'un nadó fet amb lletres de roba penjat en el bressol d'un infant acabat de néixer.

 

 

 

 

 

 

Des de la planta maternoinfantil de l’Hospital de Calella, la seva cap d’Infermeria, Ester Juanola, reconeix que s’ha rebut amb “molta alegria i satisfacció el fet de poder comptar amb aquestes lletres als nostres bressols”.

La iniciativa està inspirada en ‘Les Lletres de la Rita’, que va començar a l’UCI Neonatal de l’Hospital de la Vall d’Hebron i el projecte s’ha anat estenent en altres hospitals de Catalunya.

El Club Social de Salut Mental l’Encenall és un recurs destinat a persones que, a causa de patir un trastorn mental, tenen dificultats en la seva inclusió social i comunitària. Amb aquest programa es fomenta el manteniment dels vincles afectius i de relació amb l’entorn, i es generen espais que permeten ocupar el temps lliure i adquirir diferents habilitats i competències personals.

A continuació podeu veure el vídeo d’aquesta iniciativa:

Accesibilidad
X