Loading...
Buscar

El Dr. Pere Puig presenta el seu llibre ‘D’”Ospital Pauperi” a Hospital Comarcal de l’Alt Maresme’

  • L’obra, que ha comptat amb el suport de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, fa un recull dels més de quatre segles d’història de l’Hospital de Calella

El Dr. Pere Puig, qui va ser cap de la Unitat de Patologia Mamària de la Corporació, ha presentat el seu llibre D’”Ospital Pauperi” a Hospital Comarcal de l’Alt Maresme. Un viatge de quatre segles. Història d’un hospital del poble i per al poble, una obra que recull la història de l’Hospital Comarcal Sant Jaume de Calella.

La presentació, que va tenir lloc el passat divendres 17 de març a l’Auditori Can Saleta de Calella, va anar a càrrec del Dr. Joan Guix, expresident de la Corporació, qui va entrevistar l’autor del llibre. A l’acte hi van assistir una cinquantena de persones i  va finalitzar amb la signatura de llibres per part del Dr. Puig.

L’obra, que compta amb el suport de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva i l’Ajuntament de Calella, explica la història del centre des dels seus inicis al segle XVI com a Ospital Pauperi fins al que és avui dia l’Hospital Comarcal Sant Jaume de Calella. Tots aquests anys d’història van acompanyats d’un acurat arxiu fotogràfic.

Des que es va jubilar, l’any 2019, el Dr. Puig va començar una gran feina d’investigació per poder explicar l’evolució de l’Hospital de Calella durant els seus més de quatre segles d’història. Una feina que ha culminat tres anys després amb la publicació d’aquest llibre on dona a conèixer els noms de l’hospital al llarg del temps, els metges i apotecaris que van dedicar esforços a guarir i a saber perquè es moria la gent. Així mateix, també explica fets curiosos del centre.

Tots els beneficis recollits de la venda d’aquesta obra aniran destinats a l’Associació de Voluntaris i Amics de l’Hospital (AVAH). Les persones que vulguin un exemplar poden contactar amb l’AVAH a través del correu electrònic avahcalella@gmail.com. Així mateix, el llibre també es pot reservar a la llibreria La Llopa de Calella o bé al Club Social l’Encenall al telèfon 676 845 146.

Pere Puig es va llicenciar en Medicina l’any 1978 i va fer la residència en cirurgia a l’Hospital Universitari de Bellvitge. El 1982 va arribar a l’Hospital de Calella, on ha exercit com a cirurgià durant 38 anys fins a la seva jubilació, sent cap de cirurgia i cap del Servei de Patologia Mamària de la Corporació.

 

  

Accesibilidad
X