Loading...
Buscar

El nen comença a caminar ! És segura la casa on viu?

Tenir fills és una gran experiència, plena de reptes, tant pel nen com pels pares. El creixement dels fills és una etapa de canvis davant dels quals els pares heu d’estar preparats.

Un dels grans moments arriba quan el fill comença a caminar. Una etapa que cal que la casa on visqui  l’infant estigui adaptada. El desplaçament autònom del nen pot venir acompanyat d’accidents o situacions de risc. L’ús de caminadors està desaconsellat per a tots els grups d’experts en prevenció de lesions. Malgrat tot, es continuen utilitzant i és la causa de milers d’accidents infantils a Europa i als EUA.

Recomanacions per tenir una casa segura:

  • Col·loqueu barreres protectores a peu d’escala i a cada tram de les escales, si en teniu. Assegureu-vos que sempre estan tancades. A partir dels 2 anys és aconsellable retirar-les pel pes i la força del nen.
  • Eviteu col·locar mobles a prop de les finestres. El nen hi podria pujar i caure. Poseu elements de seguretat perquè les finestres no es puguin obrir totalment.
  • Protegiu els accessos a les piscines. Assegureu-vos que teniu bona visibilitat del jardí i dels elements que hi pugui haver com ara: tobogans o gronxadors. I no perdeu de vista l’infant.
  • Feu servir taps de seguretat pels endolls i protectors a les cantonades de mobles baixos.
  • No deixeu a l’abast dels infants productes tòxics, material tallant i peces amb les quals es pugui ennuegar. Cal guardar-ho en armaris alts o tancar-ho amb pany.
  • Quan cuineu no deixeu que sobresurtin els mànecs de les paelles i aneu en compte  amb els líquids i els metalls calents.
  • Reguleu, si és possible, el termòstat de l’aigua calenta (màxim 50º ).
  • Superviseu les joguines per comprovar que estan en bon estat.

La seguretat del nen és el més important. La supervisió de l’adult és bàsica a l’hora de detectar riscos i evitar accidents.

 

Mª Isabel Ríos Cuevas

Infermera pediàtrica

Àrea Bàsica de Salut de Malgrat-Palafolls

Corporació de Salut del Maresme i la Selva

Accesibilidad
X