Loading...
Buscar

El nen torna a tenir els ulls vermells!

La conjuntivitis és una malaltia lleu, molt freqüent i contagiosa en els més petits. Quan s’infecta o s’inflama la conjuntiva –la membrana transparent que recobreix l’ull i la part interna de les parpelles–, els ulls es posen vermells i l’infant nota coïssor, i també té llagrimeig i lleganyes.

Les conjuntivitis infeccioses es contagien i són causades per virus o per bactèries. En aquest tipus de conjuntivitis predomina l’envermelliment dels ulls i les lleganyes.  En canvi, en les conjuntivitis al·lèrgiques l’infant pateix més aviat de coïssor i llagrimeig i no són contagioses.

Per prevenir la transmissió de la conjuntivitis és important insistir en la importància de rentar-se les mans sovint i evitar compartir objectes que hagin tingut contacte amb els ulls com a ara: mocadors, tovalloles, coixins o cosmètics. Es aconsellable no anar a l’escola fins després d’haver iniciat el tractament o fins que desaparegui la secreció als ulls (lleganyes i llagrimeig).

Per alleugerir les molèsties produïdes per la conjuntivitis us aconsellem que renteu els ulls dels infants amb sèrum fisiològic o camamilla per retirar totes les secrecions retingudes i a continuació els hi apliqueu compreses d’aigua tèbia.

 

Dr. F.Codina Garcia

ABS Malgrat-Palafolls

Servei de Pediatria

Corporació de Salut del Mareme i la Selva

Deja una respuesta

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Accesibilidad
X