Loading...
Buscar

NOTÍCIES

Aquesta setmana es compleix un any des que es va inaugurar el nou Hospital de Dia de l’Hospital de Blanes. La unitat va passar d’estar dins d’una planta d’hospitalització del centre (segon pis) a la planta zero, facilitant l’accés dels pacients i, sobretot, guanyant comoditat tant per als usuaris com també per als professionals. Durant aquest primer any de funcionament s’han fet un total de 3.693 sessions, el 26,2% han estat tractaments oncològics i el 73,8% tractaments mèdics, a 804 pacients (una persona pot rebre més d’un tractament).

Un dels principals canvis ha estat comptar amb una única sala; tenir un espai comú amb el control d’infermeria a l’interior ha facilitat la tasca dels professionals perquè poden veure i controlar en tot moment els pacients que estan rebent tractament dins del servei. Abans de la reforma i el trasllat, els pacients estaven distribuïts en diferents boxes a la segona planta del centre hospitalari i el personal d’infermeria havia d’anar habitació per habitació per supervisar el tractament a cadascun d’ells.

D’altra banda, el fet d’estar en un mateix espai ha fet que s’hagin implantat altres iniciatives com posar música durant les sessions per fer l’espai més acollidor i aportar més benestar als pacients, ja que moltes vegades els tractaments que cal administrar-los són llargs i han d’estar algunes hores dins de la unitat.

També ha millorat molt l’accés al servei, ja que el fet que el recurs estigui situat a prop de la porta principal ha permès que l’entrada dels pacients sigui més ràpida i fàcil, sense haver d’agafar l’ascensor o pujar les escales per entrar a la zona d’hospitalització del centre.

Accesibilidad
X