Loading...
Buscar

El nou Hospital de Dia de l’Hospital de Blanes amplia l’espai, ofereix més punts d’atenció i millora l’accés dels pacients al servei

El nou Hospital de Dia de l’Hospital de Blanes ha entrat en funcionament aquest mes de juliol. La unitat, que fins ara estava situada a la planta d’hospitalització del centre (segon pis), s’ha traslladat a la planta zero. Amb aquest canvi s’ha aconseguit ampliar l’espai i facilitar l’accés dels pacients a la unitat, treure una activitat ambulatòria de l’àrea d’hospitalització i guanyar més punts de tractament.

L’Hospital de Dia és un recurs assistencial per atendre els pacients que estan amb tractaments oncològics i mèdics i no requereixen ingrés. Les obres per tenir una nova unitat es van iniciar l’octubre del 2018 i han tingut una durada de 8 mesos. Els treballs de reforma han suposat una inversió de 180.000 euros.

El nou Hospital de Dia permet donar més assistència
En l’últim any, l’activitat a l’Hospital de Dia s’ha incrementat gairebé en un 20%. De gener a maig del 2018 es van dur a terme un total de 1.386 sessions (una persona pot rebre més d’un tractament), mentre que en el mateix període del 2019 se n’han fet 1.656, la majoria han estat sessions d’oncohematologia. La reforma ha comportat un increment dels punts d’atenció, passant dels 9 anteriors als 12 d’ara, fet que permetrà donar una millor resposta a aquest notable increment de l’activitat i, per tant, millorar la programació.

Reordenació de l’espai
El trasllat de la unitat a la planta zero ha permès treure una activitat ambulatòria de l’àrea d’hospitalització, i per tant, reordenar i optimitzar els espais. L’emplaçament que ocupa actualment el nou Hospital de Dia és on hi havia hagut part de l’arxiu d’històries clíniques. Amb la digitalització d’aquest servei va quedar l’espai alliberat i se n’ha pogut  disposar per donar-li un ús assistencial.

La distribució de la nova unitat
Fins ara els pacients estaven distribuïts en diferents boxes a la segona planta del centre hospitalari i el personal d’infermeria havia d’anar habitació per habitació per supervisar el tractament a cadascun d’ells. Amb el nou Hospital de Dia es compta amb una única sala. Un espai comú amb el control d’infermeria a l’interior que facilita la tasca dels professionals perquè poden veure i controlar en tot moment els usuaris que estan rebent tractament dins del servei.

A més, la zona compta amb 12 punts de tractament amb butaques, també hi ha una llitera i un llit, un bany i una consulta-despatx polivalent perquè infermeria pugui dur a terme, de forma més íntima, les consultes pertinents i reunions amb el pacient oncològic i/o els familiars. A més, el funcionament de la unitat també requereix de la coordinació de diferents serveis de la resta de l’hospital, com ara consultes externes, laboratori o farmàcia, entre d’altres.

Millores en l’accés al servei
L’accés al servei també ha millorat. A partir d’ara, els pacients que hagin de fer-se un tractament mèdic o oncològic ja no hauran d’agafar l’ascensor o les escales i entrar a la zona d’hospitalització del centre, sinó que la unitat està situada molt a prop de l’entrada principal, fet que millora l’accés dels pacient fent que la seva entrada sigui més ràpida i fàcil.

Accesibilidad
X