- Sant Pol ha estat l’últim municipi a incorporar-se en aquest programa que rep el finançament dels diferents ajuntaments del territori que hi col·laboren
Més de 500 pacients ja s’han beneficiat del Programa d’Atenció a Domicili a l’Alta Hospitalària (PADAH) de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva que es desplega gràcies a la col·laboració dels ajuntaments de Calella, Malgrat de Mar, Pineda de Mar, Tordera i Sant Pol de Mar. Aquest últim ha estat el darrer a afegir-s’hi, aquest mes de novembre.
El projecte, que es va iniciar el 2016 a Calella, té per objectiu donar resposta a aquelles persones que per un motiu de salut han estat ingressades i han patit una davallada funcional que els impedeix, un cop han rebut l’alta hospitalària, desenvolupar les tasques domèstiques amb normalitat (higiene personal, fer la compra, cuinar o portar el control de la medicació). Gràcies als cuidadors professionals familiars, els pacients poden disposar d’un suport al seu domicili fins que es recuperin i puguin tornar a tenir plena autonomia. Cal destacar la immediatesa en l’inici del servei una vegada el pacient ha rebut l’alta hospitalària, així com el suport a les seves famílies.
Actualment formen part del PADAH els municipis de Calella, Pineda de Mar, Malgrat de Mar i Tordera. Aquest mes de novembre s’ha incorporat també Sant Pol de Mar. L’objectiu és continuar desplegant aquest servei a la resta de territoris on dona cobertura sanitària i social la Corporació per tal que les persones que ho necessitin se’n puguin beneficiar.
Per municipis, s’han beneficiat del programa PADAH (en data de 31 d’octubre), 208 pacients de Calella, 157 de Pineda de Mar, 103 de Malgrat de Mar i 55 de Tordera. A Sant Pol, l’últim municipi en incorporar-se al projecte, ja s’ha donat servei a dos pacients.
Tot i la situació excepcional que es viu des del passat mes de març a conseqüència de la Covid-19, es continua oferint aquest servei de manera habitual.
El perfil dels pacients que acostumen a sol·licitar aquest servei és el de persones grans, que viuen soles o amb la parella d’edat similar, que el seu cuidador principal és la parella o els fills i que tenen una dependència sobrevinguda després d’un procés agut de salut.
El Programa d’Atenció a Domicili a l’Alta Hospitalària es coordina des de la Unitat de Treball Social de la Corporació amb la col·laboració dels ajuntaments dels diferents municipis que s’han adherit al programa i de l’Institut Català de la Salut per aquelles poblacions on els serveis sanitaris no són gestionats per la Corporació, com és el cas de Pineda de Mar, Tordera o Sant Pol.