Loading...
Buscar

El punt de vacunació situat a la Fàbrica Llobet-Guri de Calella es reconverteix en intermig, amb major capacitat i d’abast comarcal

    • Es podran posar fins a 1.600 vacunes diàries i l’espai estarà operatiu des d’aquest dilluns 7, de matí i tarda, de 9h a 14h i de 15h a 19h

El Departament de Salut posarà en funcionament el proper dilluns 7 de juny un nou punt de vacunació mitjà a la Regió Sanitària de Girona. Serà en un espai de la Fàbrica Llobet-Guri de Calella, a l’Alt Maresme, cedida per l’Ajuntament. Fins aquest dijous s’hi ha desenvolupat la vacunació poblacional en una de les seves sales, però properament l’equip es traslladarà en un altre espai del mateix equipament amb major capacitat que l’actual. Les vacunacions ja agendades per aquest divendres es desenvoluparan en el nou espai per qüestions organitzatives, però la posada en funcionament com a punt intermig no serà fins el dilluns. El punt estarà operatiu en horari de matí i tarda, de 9h a 14h i de 15h a 19h i tindrà una capacitat màxima de 1.600 vacunacions diàries. El nou espai de Calella s’afegeix als de Blanes, Calonge, Figueres, Olot i Ripoll, de tal manera que la xarxa de punts mitjans a la regió s’amplia de cinc a sis.

Per vacunar-se a la Fàbria Llobet-Guri es podrà demanar cita a la pàgina web vacunacovid.catsalut.gencat.cat, a través de la qual la ciutadania pot reservar hora, dia i lloc. Tot i això, l’espai combinarà la vacunació de persones que han demanat torn via ticketing amb les citades telefònicament a través del CAP. Si les franges horàries, els dies o els llocs per vacunar-se estan complets, es recomana seguir accedint a l’aplicació durant els dies següents per comprovar si hi ha noves cites disponibles.

Actualment, l’Equip d’Atenció Primària de Calella ja utilitza una de les sales de la Fàbrica Llobet–Guri –la Sala Polivalent– com a espai de vacunació per a les persones citades telefònicament a través del CAP i d’abast local. Es tracta d’un punt de proximitat que no forma part de la xarxa de punts intermitjos i que només dona cobertura a l’ABS. Així doncs, es mantindrà el mateix equipament on fins ara s’ha fet la vacunació, però es traslladarà en un altre espai de l’edifici –a la Sala de Columnes– que es reconvertirà en un punt de vacunació comunitari amb major capacitat i d’abast comarcal.

El nou punt disposarà de 4 boxes habilitats que s’obriran segons la disponibilitat de vacunes i hi treballaran professionals de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, infermeres i personal administratiu, repartits en torn de matí i tarda. Així mateix, també es podrà comptar amb la participació d’equips d’infermeres voluntàries i jubilades, que ja van tenir un paper clau en la campanya de vacunació a les residències.

La campanya de vacunació a la Regió Sanitària de Girona es desenvolupa en tres tipologies d’espais per tal de facilitar l’accés de la població a la vacuna: de proximitat (majoritàriament CAP o espais externs complementaris); de capacitat mitjana (de cobertura comarcal); i un punt de vacunació massiu, al Palau de Fires de Girona. La cobertura vacunal avança a bon ritme a la regió i el 41,7% de la població adulta de la regió ja ha rebut una dosi, mentre que el 22,3% té la pauta completa. Des de l’inici de la campanya ja s’han administrat 465.039 vacunes (309.228 en primera dosi i 157.134 de segona).

Accesibilidad
X