Loading...
Buscar

NOTÍCIES

El Servei de Suport Immediat a Domicili (SSID), un servei d’atenció domiciliària a pacients en situació de final de vida i als seus familiars, ha atès fins ara un total de 600 pacients de tot el territori, dels quals 533 han estat a l’Alt Maresme i 67 a la Selva Marítima. Cal tenir en compte que aquest servei es va iniciar a l’Alt Maresme el 2012, mentre que a la Selva Marítima es va posar en marxa el 2018. El 75% dels atesos han estat pacients oncològics.

Aquest projecte, que va néixer a través del Programa d’Atenció Domiciliària i Equips de Suport (PADES) i del Servei de Treball Social de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, s’ha pogut portar a terme gràcies al finançament econòmic i la col·laboració d’entitats com l’Associació d’Amics i Voluntaris de l’Hospital (AVAH), impulsora del projecte, la Fundació Oncolliga i la Fundació Miquel Valls.

Malgrat la situació excepcional a causa de la Covid-19 i les dificultats econòmiques que aquesta crisis ha suposat per a les entitats del tercer sector, el projecte SSID s’ha pogut mantenir actiu durant aquest període gràcies al finançament que rep per part de les entitats que hi col·laboren. D’aquesta manera, s’ha pogut acompanyar pacients i famílies en aquests moments en què s’ajunta la malaltia de base amb els sentiments d’angoixa que poden aparèixer per la situació d’aïllament i la por al contagi; oferint l’atenció adequada i en condicions de seguretat tant per al pacient i la seva família com per als treballadors i voluntaris que formen part d’aquest servei.

Accesibilidad
X