Loading...
Buscar

Els infants asmàtics tenen més risc de patir formes greus de la Covid19?

Els infants amb Covid19 que presenten símptomes poden tenir febre, tos seca, mal de coll, dificultat per respirar, congestió de les vies respiratòries o dolor musculars i fatiga. I és que la Covid19 és una malaltia respiratòria bàsicament. Per això, és comprensible que les famílies amb un infant amb asma tinguin molts dubtes i inquietuds sobre com pot afectar la infecció per coronavirus al seu infant.

L’asma és la malaltia crònica més freqüent entre els infants. Entre 5 i 10 de cada 100 infants tenen aquesta patologia. Els infants amb asma pateixen una inflamació crònica de la mucosa dels bronquis que s’expressa amb símptomes com tos, ofec o xiulets.

Les famílies amb un infant amb asma temen per si la Covid19 suposa un perill augmentat per a la salut dels seus infants tenint en compte que ja tenen una malaltia de base. L’experiència acumulada des que va aparèixer la pandèmia de la Covid19 ha constatat que els infants afectes d’asma no tenen un risc més gran per infectar-se de Covid19, ni tampoc tenen més risc que la resta dels infants de patir formes greus de la malaltia, encara que els infants amb asma que fan una infecció per coronavirus amb símptomes han de tenir un seguiment estricte de la seva evolució.

Les mascaretes, juntament amb el rentat de mans i la distància social, s’han considerat les mesures bàsiques per evitar la infecció de la Covid19 i per controlar la pandèmia. Els infants asmàtics també es beneficien òbviament d’aquestes mesures. Els infants amb asma poden -han de fer servir- les mascaretes per evitar contagiar-se del coronavirus. Les mascaretes no redueixen la quantitat d’oxigen disponible, únicament filtren les microgotes de saliva que es produeixen amb la respiració o quan esternudem o tossim i que en els pacients amb coronavirus poden portar virus SARS-CoV-2.

És important que el vostre infant tingui ben controlat l’asma. Els infants asmàtics han de seguir les recomanacions dels professionals sanitaris que intervenen en el seguiment i control de la seva malaltia. Si tenen instaurat un tractament de base, s’ha de complir escrupolosament, no només per l’actual situació de pandèmia sinó per tenir un bon control de la patologia, i no s’han de descuidar les visites de control que hi hagi pautades.

Dr. J. Sánchez

Pneumòleg infantil
Corporació de Salut del Maresme i la Selva

Dr. Fco. Codina Garcia

CAP Palafolls / Servei de Pediatria
Corporació de Salut del Maresme i la Selva

Accesibilidad
X