Loading...
Buscar

NOTÍCIES

Els Hospitals de Blanes i Calella han acollit un acte en record a la persones que han mort a causa de la Covid-19. La situació d’excepcionalitat actual provocada per la pandèmia del coronavirus no permet celebrar vetlles i les famílies no poden acomiadar-se dels seus éssers estimats amb normalitat. Es tracta de moments difícils tant per als pacients afectats per la malaltia, ja que la facilitat de contagi del virus els manté en un estricte aïllament, com pel seu entorn més íntim, que només el pot acompanyar una sola persona en el procés de final de vida. Per això, des de la Corporació de Salut del Maresme s’ha volgut retre aquest petit homenatge a les persones que han mort i fer arribar el condol i també el suport a totes les famílies que han perdut un ésser estimat com a conseqüència del coronavirus.

Des de l’inici d’aquesta pandèmia, als centres de la Corporació han estat un total de 51 les persones que han perdut la vida a causa d’aquest virus. A l’Hospital de Blanes, fins avui, s’han registrat 20 defuncions, 24 a l’Hospital de Calella i 7 a l’Hospital Sociosanitari de Lloret de Mar.

L’acte, que s’ha celebrat a les deu del matí a l’Hospital de Blanes i unes hores més tard, a les dotze, a l’Hospital de Calella, ha comptat amb l’assistència d’un representant dels diferents serveis de la Corporació: infermeria, medicina interna, neteja, seguretat, admissions, treball social, etc.

L’homenatge s’ha iniciat amb unes paraules de benvinguda per part del director gerent de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, Dr. Lluís Franch, que ha donat pas a l’encesa d’espelmes en memòria de les persones mortes per la Covid-19. A continuació, la treballadora social Laura Molina i la infermera Anna Solanes, membres totes dues de la Comissió del Dol de la Corporació, han llegit un petit escrit dirigit a les famílies de les víctimes i a continuació s’ha fet un minut de silenci en honor als difunts. Tot l’acte ha estat acompanyat per la música de la pianista Lourdes Bartrolí. I per finalitzar, treballadors de la Corporació han llegit un fragment d’un poema del Llibre d’Absències de Miquel Martí i Pol.

Lluís Franch, director gerent de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva: “Hem volgut fer aquest acte d’homenatge a les víctimes de la Covid-19 per expressar el nostre condol com a institució i com a professionals i buscar el confort de les famílies, que els ha sigut molt difícil poder portar aquest dol, més que en condicions normals”.

Anna Solanes, coordinadora de la Comissió del Dol de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva: “El fet que els pacients no es puguin acomiadar dels seus familiars fa que apareguin sentiments de culpa, i això no afavoreixi en el procés del dol, una cosa que ha de ser natural. Aquest petit homenatge l’hem fet com a acte de reconeixement, de suport i de condol per aquest dolor. És un granet de sorra per humanitzar aquesta atenció a nivell d’institució”.

Recordem que des de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva es continua donant servei des de la Comissió del Dol a aquelles persones que es trobin en situació de dol per la pèrdua d’un familiar i que ho puguin necessitar. Durant aquest període d’excepcionalitat, aquest servei s’ofereix via telefònica o per vídeo trucada.

Accesibilidad
X