Loading...
Buscar

Èxit de participació en la Jornada de Bioètica de la Corporació

  • Els més de 70 assistents han pogut debatre sobre la dicotomia entre la llibertat individual i el bé comú en temps de pandèmia

Èxit de participació en la Jornada de Bioètica organitzada pel Comitè de Bioètica de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva. Enguany, els més de 70 assistents reunits a l’Auditori de Can Saleta han tractat la llibertat individual enfront del bé comú en temps de pandèmia.-

La jornada ha estat inaugurada pel Dr. Ramon Cunillera, gerent de la Corporació, i Joana Blázquez, directora d’Infermeria.

A continuació s’ha donat pas a les primeres ponències. Primer ha estat el torn de Joan Vergés, director de la Càtedra Ferrater Mora de Pensament Contemporani de la Universitat de Girona, qui ha parlat de la pandèmia dels dos bitxos: Covid-19 vs. llibertat individual. Després, Núria Terribas, jurista especialitzada en bioètica, directora de la Fundació Grífols i de la Càtedra de Bioètica UVic-UCC, i vicepresidenta del Comitè de Bioètica de Catalunya,  ha presentat la seva ponència ‘Jo primer?, o jo també?: el difícil equilibri de drets’. I finalment, el Dr. Salvador Macip, metge, investigador i escriptor, tot i que no ha pogut estar presencialment a la jornada, no s’ho ha volgut perdre i ha entrat online per parlar de llibertat vs. salut: decisions difícils en tremps de crisi.

Seguidament, s’ha iniciat una taula rodona on tots tres ponents han pogut debatre amb el públic assistent sobre llibertat individual i el bé comú en temps de pandèmia.

La jornada ha continuat amb la presentació de Lluïsa Salvanya, psicòloga de la Unitat de Cures Pal·liatives de la Corporació. En aquest sentit, ha presentat un estudi qualitatiu que han dut a terme entorn de l’experiència de l’aïllament durant la Covid-19 en pacients i familiars atesos per l’activitat sociosanitària, residencial i d’atenció domiciliària.

I membres del Comitè d’Ètica Assistencial de la Corporació, han estat els encarregats de tancar les ponències amb la presentació ‘Experiència de triatge Covid-19. Una mirada ètica’.

Finalment, Lourdes Bartrolí, musicoterapeuta a la Unitat de Llarga Estada de l’Hospital de Calella, ha posat el punt i final a la Jornada de Bioètica amb una breu actuació de piano.

A continuació podeu veure un recull d’imatges de la jornada:

               

Accesibilidad
X