- La Unitat de Sòl Pelvià de la Corporació es va posar en funcionament a principis de 2020 i està formada per un equip multidisciplinari integrat per diferents especialitats mèdiques
Aquest dijous 19 d’octubre s’ha celebrat, a la sala d’actes de l’Hospital de Calella, la primera Jornada de Sòl Pelvià de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva amb un gran èxit de participació.
La jornada, que es va haver de posposar a aquest any 2022 a causa de la pandèmia de la Covid, ha tingut com a objectiu aproximar les patologies del sòl pelvià a la medicina primària i a altres àrees de la salut d’una forma senzilla i útil per tal que els pacients rebin un correcte tractament de forma precoç i eficient.
La Dra. Roser Anglès, directora assistencial de la Corporació, acompanyada del Dr. Josep Maria Prats, cap del servei d’Urologia, la Dra. Marta González, cap del servei de Ginecologia i Obstetrícia, i la Dra. Glòria Saltó, cap del servei de Rehabilitació, han estat els encarregats de donar el tret de sortida a la jornada i donar pas a les diferents presentacions realitzades pels professionals que formen la Unitat de Sòl Pelvià de la Corporació.
La primera ha estat la Dra. Alexandra Trujillo, ginecòloga de la Corporació, qui ha explicat als assistents l’anatomia bàsica del sòl pelvià. A continuació, la Dra. Susana Pozo, metgessa de rehabilitació ha fet una valoració clínica del sòl pelvià i la Dra. Anna Pérez, ginecòloga, ha parlat de la prevenció primària dels trastorns del sòl pelvià. Seguidament, el Dr. Xavier Arnau Sabaté, uròleg, ha ofert als assistents uns consells sobre què fer en cas d’infeccions d’orina de repetició i ha continuat amb el maneig mèdic de la incontinència urinària d’urgència. A continuació, les fisioterapeutes Sara Quintana i Míriam Roldán han fet un abordatge de la fisioteràpia de la patologia de sòl pelvià, i per últim, ha tancat les presentacions la Dra. Ariana Costa, ginecòloga, per parlar de salut vulvovaginal i sexual en la menopausa i el postpart.
La Unitat de Sòl Pelvià de la Corporació es va posar en funcionament a principis de 2020 per donar cobertura a tots els pacients de l’Alt Maresme i la Selva Marítima amb disfuncions del sòl pelvià. Aquesta unitat està formada per un equip multidisciplinari integrat per diferents especialitats mèdiques: Ginecologia i Obstetrícia, Urologia, Cirurgia General, Rehabilitació i Fisioteràpia.
Les disfuncions del sòl pelvià són molt prevalent a la nostra societat amb una incidència aproximada del 15% de dones de més de 55 anys amb incontinència urinària i més del 23% amb prolapse genital simptomàtic.
A continuació podeu veure un recull d’imatges de la jornada: