Loading...
Buscar

Hospital de Blanes; última parada de l’exposició itinerant de l’AECC-Catalunya sobre la prevenció solar i el càncer de pell

  • La mostra arriba a l’Hospital de Blanes després de recórrer diferents hospitals de la província de Girona i es podrà visitar fins al 26 d’agost al vestíbul del centre.

Aquest divendres s’ha instal·lat a l’Hospital de Blanes l’exposició itinerant organitzada per l’AECC-Catalunya contra el Càncer. Amb motiu del Dia Mundial del Càncer de Pell, que es commemora cada 13 de juny, l’entitat i el centre sanitari acullen la darrera parada de l’exposició que durant aquest estiu ha recorregut diferents hospitals de la província de Girona.

La mostra consta de sis expositors enrotllables que parlen sobre com afecten les radiacions ultraviolades a la nostra pell. També, sobre quins són els beneficis i perjudicis que poden aparèixer a curt i mitjà termini si s’abusa del sol o si ens hi exposem sense una protecció adequada. A més, l’exposició ofereix informació concreta sobre com identificar quin tipus de pell es té o com posar-se el protector solar. Al mateix temps, podreu trobar alguns consells per gaudir d’un estiu lluint una pell saludable.

Entre els objectius principals de l’exposició cal destacar la voluntat de conscienciar a la població. La pell té memòria, per això és fonamental evitar la sobreexposició i les cremades solars. És molt important protegir bé la pell de les radiacions ultraviolades.

 

El càncer de pell

Les radiacions solars continuen sent el principal factor de risc del càncer de pell. Per això, l’ús d’un protector solar adequat i prendre determinades mesures de protecció són de vital importància per protegir-se de la radiació.

Els principals tipus de càncer de pell són: carcinoma de cèl·lules basals, carcinoma de cèl·lules escatoses i melanoma. Els carcinomes de pell a Catalunya tenen una taxa d’incidència de 45 casos per cada 100.000 habitants l’any 2020 (font: Observatori de l’AECC), amb una tendència a l’augment de la incidència en els últims anys.

Per a prevenir aquest tipus de tumors, sempre és recomanable realitzar una revisió anual de la pell per part d’un dermatòleg, per a determinar si tenim pigues, marques de naixement o àrees pigmentades el color de les quals, grandària o forma estigui fora del normal. Un diagnòstic precoç sempre suposarà un millor pronòstic de la malaltia.

Accesibilidad
X