Loading...
Buscar

Fan els vostres infants prou activitat física?

L’activitat física i esportiva són determinants favorables per a la salut dels infants, perquè milloren tant el seu benestar físic com mental. A causa de la pandèmia per la COVID-19, moltes activitats esportives i extraescolars s’han vist afectades i resulta més difícil ara que els infants es mantinguin actius.

Les criatures majors de 6 anys, per exemple, necessiten fer una hora d’activitat física vigorosa al dia. L’activitat física vigorosa és aquella que fa suar o respirar fort i ràpid. Els 60 minuts d’activitat física diària no s’han de fer tots seguits, sinó que s’ha d’anar sumant l’exercici que es fa durant tot el dia: anar i tornar de l’escola caminant, jugar i saltar al pati de l’escola, fer esport, etc.

L’activitat física, juntament amb una dieta equilibrada, són la base perquè els infants portin una vida activa i saludable, especialment per a aquells infants que pateixen obesitat.

Beneficis de l’activitat física

L’exercici físic aporta altres beneficis a més del control de pes, com la prevenció de les malalties  del sistema cardiovascular o la diabetis, l’enfortiment dels músculs i dels ossos, ajuda a desenvolupar la flexibilitat i la coordinació, alleuja l’estrès i pot ajudar a millorar la son, ensenya a treballar en equip, etc.

Tot i els molts beneficis de fer exercici físic, pot ser que alguns infants no hi posin ganes i l’únic que volen fer quan arriben a casa és seure al sofà i veure la televisió o jugar a videojocs. Per això cal fer que l’activitat física formi part de la rutina diària dels vostres fills i filles.  Busqueu activitats i jocs que els interessin i que pugueu fer plegats.

Aquí us deixem alguns consells:

  • Busqueu activitats adients a l’edat i el desenvolupament dels vostres infants.
  • Feu que vagin i tornin de l’escola caminant o en bicicleta.
  • Trieu joguines que els animin a estar actius, com pilotes o patins.
  • Comenceu a poc a poc i aneu augmentant el temps d’activitat progressivament sense excedir-se.
  • Busqueu activitats entretingudes i en les que hi pugui participar tota la família.
  • Els jocs és una forma divertida de fer exercici.
  • Doneu exemple i feu activitat física amb ells.
  • Feu exercici amb seguretat, en els llocs i amb l’equipament adequat.
  • Limiteu el temps d’ús de les pantalles, i planifiqueu activitat física en el seu lloc.
  • Consulteu amb el vostre professional sanitari de referència si el vostre infant té alguna malaltia que dificulti l’activitat física.

 

Dr. Fco Codina Garcia

ABS Malgrat – Palafolls

Servei de Pediatria

Corporació de Salut del Maresme i la Selva

Accesibilidad
X