La crisi sanitària provocada per la Covid-19 ha obligat als centres d’atenció primària a reorganitzar-se per adaptar-se a una nova realitat i a buscar noves vies d’atenció per tal de reduir la presencialitat als centres per evitar el risc de contagi per coronavirus.
En aquest sentit, per tal d’evitar l’afluència de gent als centres, s’ha instaurat la consulta telefònica en l’atenció primària per donar resposta als pacients amb relació a resultats de proves mèdiques, aclarir dubtes sobre medicació o tasques administratives, o resoldre la majoria d’assumptes referents a problemes mèdics aguts o crònics.
Els professionals de la salut han continuat donant resposta als pacients durant aquests mesos de pandèmia, tant a aquells amb patologia Covid-19, com a pacients amb altres patologies. I sempre que el professional ho ha considerat necessari s’ha citat al pacient per a una visita presencial.
La consulta telefònica, però, ha permès al professional de la salut descarregar la demanada, augmentar el temps dedicat al pacient segons el motiu de consulta i reduir les llistes d’espera. Així ho indica un estudi liderat per la Dra. Ester Tarradas, la Dra. Rebeca Segura i la Dra. Gemma Estrada, de l’ABS Malgrat, sobre la consulta telefònica en temps de la Covid-19. Aquest treball obre l’últim número del Butlletí de l’Atenció Primària de Catalunya de la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària.
Podeu llegir l’article complet aquí.